Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Slovák terorista? Briti od nás chcú tieto informácie...
Zdielať na

Slovák terorista? Briti od nás chcú tieto informácie...

BRATISLAVA / O incidente na londýnskom letisku Heathrow, pri ktorom zadržali Slovákov cestujúcich do Las Vegas, nám poskytol rozhovor prezident slovenskej polície, generál Tibor Gašpar. Britskí vyšetrovatelia totiž požiadali slovenskú políciu o spoluprácu. Teraz sa dozviete, čo konkrétne britských detektívov zaujímalo.

Kriminálna minulosť Slovákov

"Samozrejme, že tým, že ide o občanov Slovenskej republiky, tak požadovali informácie o ich možnej kriminálnej minulosti, informácie k samotnej identifikácii osôb. Úzko spolupracujeme s policajnými orgánmi v Londýne, respektíve náš pridelenec, ktorý pracuje pri zastupiteľskom úrade je v neustálom kontakte. Taktiež na tom participuje Národná ústredňa Interpolu, rovnako odbor boja proti terorizmu pracuje s predpokladanou verziou," vysvetlil prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar.

Podľa jeho informácií by mali mať podozriví Slováci čistý register trestov, na našom území nemajú žiadnu kriminálnu minulosť, ani voči nim neboli vedené žiadne záznamy.

Policajný prezident Slovákom verí

"Ešte nie je jasné, o aký incident išlo, či je to náhoda, alebo dokonca kanadský žartík, lebo aj takáto verzia je možná. Nechcel by som dopredu robiť žiadne závery a verím, že títo naši občania sa dostali do tohto nechcene a zhodou iných nejakých náhod a okolností," verí "čistému štítu" podozrivých Slovákov Gašpar.

Zatiaľ nie je jasné, ako pokračuje vyšetrovanie britských detektívov. Jedného zo Slovákov, istého Púchovčana však tamojší súd už obvinil a prepustil podmienečne na slobodu. Čo to preňho znamená, čítajte TU!

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy