Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Smrť utýranej Lucky (†5). Matka dostala 7 mesiacov
Zdielať na

Smrť utýranej Lucky (†5). Matka dostala 7 mesiacov

BRATISLAVA / Kauza utýranej 5-ročnej Lucky z bratislavského Ružinova otriasla celou verejnosťou. O to horšie to bolo tým, že jej hlavnými aktérmi boli jej mama Alexandra a otčim Juraj. Zatiaľ čo jeho poslal súd pred dvoma dňami do väzby, Luckina mama sa postavila pred senát súdu vo štvrtok.

Alexandra Hrotáková čelí obžalobe z neoprávneného užívania bytu a z podvodu. Za Lucku poberala prídavky aj po jej smrti. Na súde žiadne emócie neprejavila. Senát mal prejednávať jej obžalobu, nastala ale zmena a odsúdil ju trestným rozkazom.

7 mesiacov na tvrdo

Hrotáková obišla celkom dobre. Dostala 7 mesiacov na tvrdo, z toho 6 mesiacov aj dva dni ale už má odsedené. Okrem toho senát v rozsudku prekvalifikoval neoprávnené užívanie bytu na štádium pokusu. "Myslím, že to ľutuje... Tým, že sa vzdala odvolania myslím, že rozsudok prijala tak ako je," uvedol Igor Schweighofer, obhajca Alexandry Hrotákovej.

Rozsudok však ešte nie je právoplatný. Hrotákova sa síce odvolania vzdala, druhá procesná strana si ale nechala čas na rozmyslenie. "Rozhodneme sa v zákonnej lehote," uviedol dozorujúci prokurátor.

Za mesiac bude na slobode

Prokuratúra takéto rýchle konanie očakávala. 42-ročná matka jedenástich detí sa totiž k obidvom skutkom priznala. Chcela dokonca pristúpiť aj na dohodu o vine a treste, to dozorujúci prokurátor neodklepol. Senát vo štvrtok rozhodoval aj o jej väzbe. Tú matke utýranej Lucky potvrdil, čo nenamietala ani jedna procesná strana.

Ak prokuratúra nepodá voči rozhodnutiu súdu odpor, Hrotáková sa o necelý mesiac dostane na slobodu. V kauze utýranej Lucky zatiaľ vystupuje len ako svedok, obvinený je len jej otčim Juraj Hroták. Nie však vylúčený ani ten fakt, že polícia ju začne v tejto súvislosti riešiť.

Pripojte sa k nám. Pomôžme týraným deťom na Slovensku. Ďakujeme!

Hrotáková

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy