Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rasťo (22) záhadne zmizol. Rodina si nevie rady
Zdielať na

Rasťo (22) záhadne zmizol. Rodina si nevie rady

PREŠOV / Mladý Prešovčan Rasťo, ktorý pred dvoma mesiacmi zmizol bez stopy, je stále nezvestný. Polícia preverovala viacero indícií, no zatiaľ bez úspechu. Podľa jednej by mal byť v Česku, ale ani odtiaľ neprichádzajú pozitívne správy. Rodine i polícii nedá spávať ani kytica ruží, ktorú vozil v osudný deň v aute na zadnom sedadle.

Rasťo študoval ekonómiu

Po dvadsaťdvaročnom študentovi ekonómie Rasťovi stále niet ani stopy. Odišiel do mesta autom, odvtedy ho niet. Akurát sa našlo auto a to až po niekoľkých dňoch. "Ráz ráno som prišiel a auto tam stálo," vraví miestny záhradkár. 

Rasťovo auto sa našlo na brehu Torysy. Bolo bez evidenčných čísel. Dokonca ho riešili aj mestskí policajti. Ohlásili ho totiž miestni záhradkári. Mysleli si, že je to vrak, ktorého sa niekto zbavil.

Rodina si jeho zmiznutie nevie vysvetliť. Dúfajú, že aj napriek všetkému je v poriadku. Jedny z indícií počas vyšetrovania boli také, že mohol vycestovať do Česka. Do pátrania sa pustili aj tamojšie médiá. No tiež bez úspechu.

"Polícia preverovala viacero operatívnych informácií, avšak zatiaľ sa ani jedna neukázala ako relevantná," potvrdil prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Našla sa aj jeho peňaženka

Už sú to viac ako dva mesiace, odkedy Rasťo odišiel z domu. V osudný deň vozil na zadnom sedadle kyticu ruží. Ostáva záhadou, s kým sa stretol, keďže po jeho zmiznutí už v aute kytica nebola.

Úplne poslednou stopou po Rasťovi je telefonát o 22:30 z Kysaku. Odvtedy akoby sa pod ním zľahla zem. Jeho peňaženku našli náhodní okoloidúci pohodenú na sídlisku na druhom brehu Torysy, ako sa našlo auto.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy