Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
René (16) zmizol z detského domova. Uniesli ho?
Zdielať na

René (16) zmizol z detského domova. Uniesli ho?

PEČEŇADY / Už prešli tri týždne a stále o ňom nič nevedia. 16-ročný René Bartovič sa na sklonku marca vybral do školy a späť do Detského domova v Pečňanoch sa už nevrátil. Nikomu sa odvtedy neozval. Dokonca ani rodine, s ktorou mal údajne dobré vzťahy. Jeho strýko sa pomaly začína obávať najhoršieho.

Nikomu nepovedal, že ujde

Chlapec bol v detskom domove asi 5 rokov. Podľa všetkých zamestnancov bol René veľmi šikovný a nikdy s ním neboli žiadne problémy. Ľuďom, ktorým veril a dokonca ani jeho strýkovi, s ktorým bol často v kontakte nikdy nepovedal, že by chcel ujsť. 

"Bol nekonfliktný, aj v detskom domove ho mali radi," hovorí Reného strýko. Preto si nikto nevie vysvetliť, čo sa stalo. Pohrávajú sa aj s  myšlienkou, že ho mohol niekto uniesť, prípadne že išiel za otcom, ktorý žije v Čechách. Ten sa však o neho nezaujímal.

Do školy už neprišiel

Z domova si nič nezobral, takže tomu, že by odchod plánoval nikto neverí. "Všetko si nechal v domove, dokonca aj peniaze, ktoré si našetril z brigád," vysvetľuje strýko. Štúdium ho veľmi bavilo a sníval o práci v zahraničí. Do školy išiel aj v piatok 22 marca. Ráno vystúpil na autobusovej stanici, no do školy neprišiel. 

"Polícia predpokladá, že by mohol byť v meste Trnava a okolí," informuje hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

16-ročný René je vysoký asi 178 cm, štíhlej postavy. Má krátke čierne vlasy a hnedé oči. Ak by ste ho niekde videli alebo o ňom akúkoľvek informáciu kontaktujte políciu na čísle 158!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy