Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tínedžeri, ktorí zabili bezdomovca, dostali nízke tresty!
Zdielať na

Tínedžeri, ktorí zabili bezdomovca, dostali nízke tresty!

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Pred súd sa postavili mladíci, ktorí v júni minulého roka dobili na smrť bezdomovca. Stalo sa to v Bánovciach nad Bebravou. Jeden mal 15 rokov, druhý o dva roky viac. Hrozilo im desať rokov za mrežami. Namiesto toho dostali vyložene smiešne tresty.

Mladíci sa správali ako zvieratá

Mladíci, ktorí zabili v Bánovciach nad Bebravou bezdomovca, môžu byť s verdiktom súdu spokojní. Na nič netušiaceho 58-ročného muža zaútočili v čase, keď pokojne spal vedľa kontajnerov.

Mladíci sa správali ako zvieratá. Boli opití a bezbranného muža dobili na smrť. "Áno, je to to veľmi ľúto," povedal jeden z obžalovaných.

Dostali vyložene smiešne tresty

Potom ako ich zadržali, si sypali popol na hlavu. Na piatkovom pojednávaní pôsobili sebavedome a z rozsudkom boli spokojní. Najvyšší trest dostal 17-ročný Ján. "Súd mu udelil trest vo výmere 30 mesiacov," hovorí sudkyňa.

Tomáš, ktorému rovnako hrozilo desať rokov, vyviazol s ešte miernejším trestom. "Trest odňatia slobody vo výmere 18 mesiacov. Obvinenému určuje skúšobnú dobu v trvaní dva roky," doplnila sudkyňa.

Medzi obžalovanými bol aj jeho starší brat Štefan. Ten dostal za krádež, ktorú spáchal s Jánom, 4 mesiace s podmienečným odkladom na jeden rok.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy