Jasno
15°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Petra (†59) zabila ignorácia lekárov. Odmietli ho vyšetriť
Zdielať na

Petra (†59) zabila ignorácia lekárov. Odmietli ho vyšetriť

MARTIN / Peter Šťasek by 3. augusta oslávil 60-tku, ktorej sa však nedožil. Rodina je presvedčená o tom, že pochybil lekár. Ten ho údajne odmietol na pohotovosti ošetriť. Peter kamarátom tvrdil, že mu do oka odfrkla trieska. 59-ročného Martinčana našli na druhý deň mŕtveho.

Sanitku neposlali...

"Prišiel s opuchnutým okom, napuchnutým čiernym veľkým," hovorí sused. "Videla som to oko. Nám povedal, že štiepal drevo až potom sme si uvedomili, že to od toho nemohlo byť," povedala majiteľka pohostinstva Eva Skorková. 

Okamžite teda z krčmy zavolali na tiesňovú linku. "Volal som na 112 kde mi povedali, že oni sanitku nepošlú, lebo nie je v ohrození života," dodáva sused. "17.28 nám volala osoba, že jej známemu odletel kus dreva do oka a má opuchnuté viečko, operátor to vyhodnotil ako odkladný stav a odporučil lekársku službu prvej pomoci," informuje hovorca OS ZZS Boris Chmel.

Bol prevesený cez kríky

Pána Petra odviezli na pohotovosť v Martine. Tu ho ale údajne odmietli ošetriť a to len pre to, že nemal preukaz poistenca. "Je mi to dosť nepríjemné, že 60 rokov niekto niečo platí a že ho neošetrí, lebo nemá kartu poistenca," hovorí syn nebohého. 

Do nemocnice tak nešli. Peter sa  vrátil do chalupy, v ktorej býval.  Na druhý deň ho napoludnie už mŕtveho našla Eva. "Bol na záhrade polovyzlečený ako keby hľadal pomoc. Bol prevesený cez kríky," hovorí Eva. "Momentálne prebiehajú procesné úkony, bola vykonaná súdna pitva. Nie je možné podať bližšie info," hovorí Ján Javornícky z OO PZ.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy