Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Záhadná smrť! Okolo Šimona (†50) pobehoval pes...
Zdielať na

Záhadná smrť! Okolo Šimona (†50) pobehoval pes...

JACOVCE / V obci Jacovce vyšetruje polícia zvláštny prípad usmrtenia. Na dvore rodinného domu ležal 50-ročný muž. Ľudia sa k nemu báli priblížiť, pretože okolo neho behal pes. Museli ho odchytiť pracovníci Slobody zvierat. Polícia teraz zisťuje, či je niekto za smrť muža zodpovedný.

Pes vbehol k Šimonovi do dvora

Staford sa túlal po dedine. Jeho majiteľ vraví, že bránku na jeho pozemku museli úmyselne otvoriť cudzí ľudia. Susedia tam údajne videli mužov, ktorí zberali železo. "Či neotvorili dvere, zbadali psa a nechali otvorené dvere, lebo nikto nebol doma vtedy," povedal majiteľ psa.

Jeho pes vbehol do dvora k 50-ročnému Šimonovi. Po chvíli našli ľudia Šimona ležať mŕtveho na zemi, ale báli sa k nemu priblížiť, lebo mali strach zo psa. Susedia mali počuť hluk, ale pravdepodobne nikto presne nevie, čo presne sa na dvore stalo. "Strašný buchot a zavíjanie toho psa, ale len jedného. Musel ho strašne mlátiť, on ho mlátil," povedala suseda.

Lekár cudzie zavinenie nevylúčil

Privolaný lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie. Pitva ale nezistila žiadne zranenia, ktoré by nebohému spôsobil pes. Definitívnou príčinou jeho smrti bol infarkt. Policajný vyšetrovateľ ale stále zisťuje okolnosti jeho úmrtia.

"Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie a vec prešetruje ako podozrenie z trestného činu usmrtenia," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Pracovník Slobody zvierat chodieva pravidelne odchytávať zatúlané alebo nebezpečné zvieratá. Vraví, že v prípade, ak ujde pes majiteľovi, ten vždy zodpovedá za konanie svojho zvieraťa. Majiteľ psa, ktorý utiekol, trvá na tom, že jeho pes má pokojnú povahu a nikdy na človeka neútočil.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy