Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Býk odštartoval korupčnú aféru. Policajtov obvinili bez výsluchu
Zdielať na
Krimi

Býk odštartoval korupčnú aféru. Policajtov obvinili bez výsluchu

BRATISLAVA / Peniaze za predaj býka skončili v rukách policajtov! Tvrdí to podnikateľ z Gemera, ktorého mala hliadka zastaviť pod vplyvom alkoholu. Policajti však tvrdia, že muž si všetko vymyslel. V prípade, ktorý vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra, sme našli viacero závažných rozporov.

Prípad siaha do októbra minulého roku, keď dvaja policajti kontrolovali premávku na ceste medzi obcami Gemer a Gemerská Panica. Neďaleko areálu bývalého družstva zastavili miestneho agropodnikateľa Františka. Jeden z mladých policajtov tvrdí, že muž nemal bezpečnostný pás, za čo ho „vyriešili“ pokutou 20 eur. Keďže vraj nemal hotovosť, policajti mu zadržali vodičský preukaz. Nasledujúci deň mal na dopravnom inšpektoráte pokutu zaplatiť a prevziať si preukaz, čo potvrdil vlastnoručným podpisom.

Verzia číslo dva

Podnikateľ má však inú verziu príbehu. Vraj nafúkal približne 0,3 promile a policajti si v jeho kancelárii vypýtali tisíc eur, aby celú vec zahladili. V januári vec ohlásil na inšpekcii ministerstva vnútra. Preukaz mu vraj vrátil policajt, ktorý mu ho zobral a on vraj žiadne dokumenty nepodpisoval. To, že zmizla suma, ktorú firma získala za predaj mladého býka, potvrdila ekonómka podniku. Druhým svedkom v korupčnej kauze je ďalší zamestnanec družstva. Podľa policajtov šiel v rovnaký deň na bicykli opitý a dostal 50-eurovú pokutu. Pred vyšetrovateľom mal tvrdiť, že ho hliadka nezastavila, navyše vôbec nepije a na bicykli večer nešiel. V obvinení sa dokonca píše, že ho policajti do prípadu navliekli, aby prekryli alkoholový prehrešok jeho šéfa.

Niečo tu nesedí...

Pastier ale pred našou kamerou priznal, že ho hliadka naozaj zastavila a on nafúkal. Vraj sa ho vyšetrovatelia údajnej korupcie pýtali, či protokol o udelení pokuty naozaj podpísal. Prípad podľa advokáta, ktorý prevzal zastupovanie policajtov, sprevádzajú aj ďalšie nezrovnalosti. „Bola vypočutá len jedna strana a obvinení sa nemali možnosť vyjadriť,“ tvrdí právnik Peter Vačok.

Oznamovateľa pre podplácanie nestíhajú Zákon pozná v prípade korupcie inštitút účinnej ľútosti. Ten, kto prijal alebo odovzdal úplatok, sa môže vyhnúť trestnému stíhaniu, pokiaľ to bezodkladne nahlási polícii. „V tomto prípade určite ten termín bezokladnosti nie je naplnený,“ dodal Vačok. Polícia zatiaľ nestíha muža, ktorý oznámil korupciu takmer štyri mesiace od spáchania údajného skutku. „Dlho som sa rozhodoval,“ argumentuje podnikateľ, ktorý údajný skutok oznámil. Zároveň dúfa, že to vyšetrovatelia nebudú klasifikovať inak, lebo on vraj žiadne peniaze nikomu nenúkal.

Prípadu sa budeme venovať aj zajtra! Sledujte Krimi o 19-tej

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy