Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prokurátor nepustil Viliama Mišenku na slobodu, rozhodovať bude súd
Zdielať na

Prokurátor nepustil Viliama Mišenku na slobodu, rozhodovať bude súd

BRATISLAVA / Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) nevyhovel žiadosti obvineného Viliama Mišenku o prepustenie z väzby a predložil ju na rozhodnutie sudcovi Špecializovaného trestného súdu Banská Bystrica. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová.

Prokurátor zamietol jeho žiadosť

"Podľa názoru prokurátora, dôvody väzby u obvineného naďalej trvajú v rozsahu, v akom boli určené v čase rozhodnutia o vzatí obvineného do väzby. K podrobnostiam sa nebudeme vyjadrovať, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania," povedala Predajňová.

Oslobodili ho v 2 prípadoch

Viliama Mišenku stíhajú za výbuch v topoľčianskej firme Euromont TO z augusta 2009 a vinia ho z účasti na viacerých vraždách vrátane vraždy jedného z bossov sýkorovcov Petra Čongrádyho. Pôvodne bol obvinený aj z účasti na vražde svojho synovca Jozefa Mišenku, spod obžaloby ho však súdy oslobodili.

Viliam Mišenka bol obžalovaný aj v kauze najväčšej bankovej krádeže z januára 1996, z trezoru VÚB v Nitre vtedy zmizlo 173 miliónov korún. Aj v tomto prípade bol oslobodený.  

Viliam Mišenka sa pred slovenskou políciou skrýval v zahraničí. Informácie o jeho pobyte sa objavili ešte vlani, keď sa zistilo, že iný hľadaný Slovák Karol Mello sa nachádza v Belize. Údajne tam bol aj Viliam Mišenka, a potom sa presunul do Venezuely. Tam sa ho podarilo zadržať na tretí pokus, presne 2. januára 2013 počas prechádzky na pláži na ostrove Margarita.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA, polícia SR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy