Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vydierač Erik (28). Namiesto peňazí dostal ubytovanie v chládku...
Zdielať na

Vydierač Erik (28). Namiesto peňazí dostal ubytovanie v chládku...

VRANOV / Údajný vydierač podnikateľov z východu Slovenska je už vo väzbe. Mladík sa po zadržaní k vydieraniu sám priznal. Vyšetrovateľ navrhol jeho väzobné stíhanie, o ktorom včera rozhodoval okresný súd vo Vranove.

Od podnikateľa žiadal vyplatiť 35-48 tisíc eur

V pondelok skoro ráno prišli kukláči pre 28-ročného Erika. Zadržali ho pre podozrenie z vydierania minimálne troch podnikateľov z východu Slovenska. Jednému z nich poslal od decembra sedem listov, v ktorých od neho pod rôznymi hrozbami žiadal vyplatiť sumy od 35 do 48 tisíc eur. Podnikateľ začal okamžite spolupracovať s políciou. "V momente, keď prišiel prvý list, tak do piatich minút bol už na polícii, " hovorí vydieraný podnikateľ. "V listoch sa jemu, aj jeho rodine, vyhrážal fyzickou likvidáciou a podpálením auta," konštatuje Daniel Džobaník, hovorca KR PZ v Prešove.

Vydieračovi hrozí 6 rokov za mrežami

Ešte v deň zadržania vyšetrovateľ obvinil mladíka z vydierania a podal podnet na jeho vzatie do väzby. Na neverejnom zasadnutí o tomto návrhu včera rozhodoval sudca. "Okresnú súd vo Vranove zobral obvineného do väzby z dôvodu, aby nepokračoval v páchaní trestnej činnosti," poznamenal hovorca súdu Michal Drimák. "Som rád, keďže tým pádom už nebude ohrozovať ani ostatných ľudí," vydýchol si vydieraný podnikateľ. 28-ročnému obvinenému hrozí šesťročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy