Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Syna (7) kamaráta chceli uniesť do Maďarska!
Zdielať na

Syna (7) kamaráta chceli uniesť do Maďarska!

BRATISLAVA / 100 000 eur. Takúto závratnú sumu chceli dvaja muži za únos 7-ročného chlapca. Dieťa plánovali odviesť do Maďarska a odtiaľ pýtať požadovanú sumu od jeho otca. Zarážajúce je, že jeden z únoscov bol blízky rodinný priateľ.

Mali pripravený dokonalý plán

Ten istý blízky rodinný priateľ čelí aj obvineniam z podvodu. S organizovanou skupinou, ktorú sám riadil, ešte v roku 2011 zneužili peniaze určené na charitu.

Z vydieračské únosu v štádiu prípravy vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil 41-ročného Pavla O. Obvinený muž mal pripravený dokonalý plán. Požiarom vo firme chlapcovho otca chcel rodinu vylákať z domu a dieťa uniesť v nestráženej chvíli. Chlapčeka chcel skryť na vopred pripravenom mieste v Maďarsku.

Hrozí mu 12 až 20 rokov basy

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová, po zistení týchto informácií NAKA pripravila akciu a Pavla O. zadržali. Policajti zaistili krátku strelnú zbraň, rušičku telekomunikačného signálu, auto a rôzne dokumenty súvisiace s trestnou činnosťou. Všetky veci poputovali na znalecké skúmanie. Obvinenému mužovi za tento čin hrozí trest na 12 až 20 rokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy