Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hrôzostrašné obvinenia. Kde končia túlavé zvieratá? V žumpe...
Zdielať na

Hrôzostrašné obvinenia. Kde končia túlavé zvieratá? V žumpe...

KOŠICE / Asanačnú službu, ktorá odchytáva túlavé zvieratá najmä na vidieku, obviňujú bývalí pracovníci z toho, že od nich majitelia žiadali hrôzostrašné veci. Dvaja z nich sa rozhodli prehovoriť.

REPORTÁŽ NIE JE VHODNÁ PRE MALOLETÝCH A MLADISTVÝCH.

Psov hádzali do žumpy

"Zabalili sme psy do vriec, podrôtovali sme a hodili sme ich do žumpy," opisuje Branislav Forrai, bývalý pracovník asanačnej služby. Všetko sa to malo odohrať v lete minulého roka. Branislav sám tvrdí, museli sme plniť príkazy majiteľa. "Povedal, že oni nemajú vybavenú kafilériu, tak nech sa to rieši tak, že to odhodíme preč," hovorí bývalý pracovník asanačnej služby Vladimír Štiber. Nechceli totiž prísť o prácu. 

Ich slová o odhadzovaní zvierat by mali dokazovať kosti, ktoré majú byť na dne žumpy. Bývalí pracovníci asanačnej služby nám poskytli zábery, na ktorých je zaznamenané, ako vyťahujú zo žumpy igelitové vrecia so závažím. Tak vraj mali zabezpečiť, aby na to nikto neprišiel.

Odvtedy však vo vedení spoločnosti nastali zmeny. Starý konateľ so štábom odmietal hovoriť a odkázal nás na nového. "Ja to beriem ako útok na našu spoločnosť a budem z toho vyvodzovať právne kroky," tvrdí Miroslav Hudák, nový konateľ asanačnej služby.

Hudák však dodáva, že asanačku mal v čase zverstiev na starosti vedúci prevádzky a nie konateľ. "On bol ako zodpovedný vedúci, deklarovaný aj pred štátnou veterinárnou správou. Tí psy končili neviem kde...," tvrdí. "Prikazoval nám to bývalý konateľ," hovorí bývalý pracovník asanačky.

Tvrdenie proti tvrdeniu

Je to tvrdenie proti tvrdeniu. Ďalším dôkazom je odporná fotka roztrhaného zvieraťa. To mali zožrať vyhladované psy. "Sa napadli, aj zožrali tam psa," hovorí Vladimír Štiber. Páchané zverstvo sa malo robiť za plotom bývalého družstva vo Valalikoch. Tam sa nachádza aj karanténna stanica, kde odchytávajú túlavé zvieratá.

Nový konateľ video aj výpovede bývalých zamestnancov spochybňuje. "Nikdy neboli zamestnancami našej spoločnosti," tvrdí konateľ Miloslav Hudák. Vladimír Štiber však nášmu štábu predložil aj pracovnú zmluvu. Podľa dokumentov už majú v asanačke všetko v poriadku. "Zmluvnú spoluprácu s veterinárnymi lekármi," uzatvára Hudák.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy