Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žiak (13) mal napadnúť učiteľku, zasahovali policajti
Zdielať na

Žiak (13) mal napadnúť učiteľku, zasahovali policajti

PLAVECKÝ ŠTVRTOK / Na základnej škole v Plaveckom Štvrtku napadol 13-ročný žiak učiteľku. Mal ju vyťahať za vlasy a vulgárne jej nadávať. Neprehľadnú situáciu museli riešiť policajné hliadky. Podľa učiteľov sú tam podobné problémy na dennom poriadku. Školu navštevujú aj deti z blízkej osady.

Útoku predchádzali urážky

Neprehľadnú situáciu na škole muselo prísť riešiť niekoľko policajných jednotiek. "Policajti po príchode na miesto zistili, že oznámenie sa zakladá na pravde a že fyzickému útoku predchádzali aj urážky a pľuvance," vraví bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Maloletý chlapec mal najskôr po učiteľke niečo hodiť, neskôr ju fyzicky napadol  a trhal ju za vlasy. Neprispôsobivý chlapec neútočil po prvýkrát. Pedagogička zo strachu preto zavolala pomoc, aby po vyučovaní nešla osamotená domov.

"Tak som na konci vyučovania zavolala priateľovi, nech príde po mňa. No a urobil tu taký hunbung, že muž skrátka zavolal policajtov z Bratislavy," vraví učiteľka.

Pre chlapca si prišli rodičia

Incident a emócie medzi stranami konfliktu nakoniec upokojili až policajti. Pre maloletého útočníka si prišli rodičia. "Na základe týchto skutočností bol prípad na mieste riadne zadokumentovaný a v súčasnosti je vec riešená ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," doplnil Peczár.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy