Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mal dostať od mestských policajtov bitku. Podal na nich trestné oznámenie
Zdielať na

Mal dostať od mestských policajtov bitku. Podal na nich trestné oznámenie

HUMENNÉ / Ďalší útok mestskej polície na východe Slovenska. Muž z Humenného tvrdí, že ešte pred rokom ho priamo pred dverami bytu napadli dvaja príslušníci hliadky. Ihneď podal trestné oznámenie, ale ako tvrdí, až podozrivo dlho sa nič nedialo. Trestné stíhanie vo veci polícia začala až teraz.

Potýčke mala predchádzať hlasná oslava

Potýčke s policajtmi mala predchádzať hlasná oslava. Pán Roman si mal totiž do neskorej noci púšťať hudbu tak silno, že susedia kvôli tomu nemohli spať. Preto privolali hliadku mestskej polície. Podľa ich slov to nebolo prvýkrát, kedy mali so susedom problém. Roman priznal, že nočný kľud rušil. S kamarátom aj čo, to popili. Príchod polície však oslavu veľmi rýchlo ukončil.

"Takým zásahom ako oni to robili, tak to je brutálny zásah," uviedol poškodený Roman Bošnovič. Náčelník humenskej polície ale svojich mužov bráni. Podľa neho použili donucovacie prostriedky podľa zákona o obecnej  polícii.

Nad prípadom bude dozerať aj prokuratúra

V týchto dňoch má už prípad v rukách policajný vyšetrovateľ, ktorý začal  trestné stíhanie. "Vyšetrovateľ okresného policajného zboru v Humennom začal trestné stíhanie vo veci trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry Prešov Marián Spišák. Nad týmto prípadom bude vykonávať dozor prokuratúra.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy