Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Čierne skrinky. Áno alebo nie? Tieto videá vás presvedčia
Zdielať na

Čierne skrinky. Áno alebo nie? Tieto videá vás presvedčia

Vodič osobného auta si nakrútil neuveriteľný okamih, ktorý ho mohol stáť život. V aute mal inštalovanú kameru a tá teraz plní úlohu čiernej skrinky, ktorú akceptuje polícia aj poisťovne.

Neuveriteľné zábery z ciest

Vodič sa vyhol oproti idúcemu kamiónu v poslednej chvíli. Za bravúrny a pohotový šoférsky manéver si v diskusii na sociálnej sieti vodič Anton vyslúžil desiatky pochvalných komentárov. Napríklad aj takýto: "Šofér má môj obdiv! Zakecaný, ale zachoval chladnú hlavu, nespanikáril a manéver zvládol na výbornú, klobúk dolu..." Celý ZÁZNAM si môžete pozrieť TU.

Kamery za čelnými sklami už na našich cestách zaznamenali aj iné priam až bizarné situácie. Napríklad, keď autu do cesty vbehol srnec. Vodič nestihol zareagovať a zviera zrazil. Alebo na ceste v Ružomberku. Tu si zasa niekto na chodníku neustrážil detský kočiar. Dopadlo to, našťastie, dobre.

Istota je guľomet...

Zabudované kamery v autách, alebo takzvané čierne skrinky sú čoraz populárnejšie. Aj na Slovensku ich má v autách stále viac vodičov. "Tak mi napadlo, že si ju dám tiež. človek nikdy nevie, čo ho môže postretnúť," hovorí moderátor Ján Mečiar.

Práve záznamy z kolíznych situácií však neslúžia len na pozeranie sa. Dnes ich už ako podporný dôkaz akceptujú ako poisťovne tak aj polícia. "Takéto čierne skrinky sú skvelým nástrojom pri objektivizácii nárokov poškodených klientov," hovorí hovorkyňa Kooperativy Erika Barkolová. 

"Dôležité sú najmä údaje na identifikáciu vodiča, typ vozidla a evidenčné číslo," hovorí hovorkyňa PPZ SR Denisa Baloghová.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy