Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Žene ukradli 50 000 €. Lupiči vraj boli pripravení
Zdielať na
Krimi

Žene ukradli 50 000 €. Lupiči vraj boli pripravení

Na viacmenej pokojnej Orave viacerí ľudia krútia hlavami. Takú lúpež, aká sa stala v Tvrdošíne, v tomto regióne už dávno nezažili. Mladú ženu tam olúpili neznámi páchatelia. Podľa našich informácií ju obrali až o 50 tisíc eur.

Lupiči vraj boli pripravení

"Oni to už mali vyhliadnuté," hovorí rodinný známy. Keď mladá žena odchádzala z domu netušila, že príde o peniaze. S veľkým obnosom peňazí išla zrejme na poštu alebo do práce. Všetko sa odohralo ani nie desať metrov od domu, z ktorého vyšla. "Boli za dverami schovaní," tvrdí rodinný známy.

Lupiči vyšli z dverí a nič netušiacu ženu vtiahli dnu. "Všetci mali kapucne, v čiernom boli a kapucne mali na hlavách," dodáva známy mladej ženy. Páchatelia jej chceli vytrhnúť tašku s peniazmi, žena sa však bránila. Potom jej do očí nastriekali slzotvorný sprej. Ten ju paralyzoval a tašku s bankovkami pustila.

Hrozí im 10 - 15 rokov za mrežami

Aj keď policajti prišli na miesto činu veľmi rýchlo, lupiči stihli utiecť. Neďaleko zrejme mali zaparkované auto. Mladá žena našťastie neutrpela vážne poranenia. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže," uviedla hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Baloghová. Páchateľom, po ktorých polícia intenzívne pátra hrozí 10 až 15 rokov za mrežami.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy