Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pátranie na východe Slovenska. Simonku (15) niesli spolužiaci!
Zdielať na

Pátranie na východe Slovenska. Simonku (15) niesli spolužiaci!

Všetko sa začalo telefonátom učiteľky, ktorá záchranárom oznámila, že sa aj s troma deťmi stratila počas sánkovačky v areáli Bachureň - Búče. Po veľkom pátraní napokon aj so psovodmi a psami ich napokon našli. Išlo však skutočne o minúty. Simonke sa totiž roztrhla topánka a začala mrznúť. Na mieste bol reportér Vlado Jurek...

Simonke praskla topánka

Učiteľka sa s dvoma chlapcami a dievčaťom z Hermanoviec vybrala len na výlet spojený so sánkovaním v rámci lyžiarskeho výletu. Po západe slnka sa však stratili. Hoci terén poznali, nedokázali presne určiť, kde sa nachádzajú. Jednoducho zablúdili v lese.

"Deti boli dobre oblečené. Mali topánky. Tá topánka jej ale praskla, bohužiaľ," komentovala nepredvídané komplikácie Simonky učiteľka. Tá môže ďakovať aj svojim dvom spolužiakom, ktorí sa ju snažili niesť na rukách. V polmetrovom snehu to však nebolo jednoduché.

Išlo o čas!

"Handry sme jej dali na nohu, lebo nemala topánku. Tak mikinu sme roztrhali a dali jej na nohu. Hriali sme sa navzájom. Objímali sme ju," tvrdí jeden z chlapcov. Vonku totiž bolo -7°C, no pre vlhkosť a vietor bola pocitová teplota ešte nižšia.

V krátkom čase sa teda rozbehla veľká pátracia akcia, do ktorej sa zapojili aj hasiči, záchranári, horskí záchranári a policajti. Záchranári pritom v kopcoch bojovali so snehom. Rodičia detí zase so strachom. "Každý otec sa bojí o svoju dcéru," komentoval otec Simonky.

Simonku hospitalizovali s omrzlinami

Všetko napokon dobre dopadlo. Učiteľku aj s deťmi transportovali do dediny. 15-ročného dievčaťa sa ihneď ujali lekári. Hospitalizovali ju na klinike úrazovej chirurgie s omrzlinami dolných končatín. jej zdravotný stav by ale mal byť stabilizovaný.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy