Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Autobus sa na Záhorí zrazil s autom, 20 zranených
Zdielať na

Autobus sa na Záhorí zrazil s autom, 20 zranených

Medzi Lakšárskou Novou Vsou a obcou Studienka došlo v stredu ráno k zrážke osobného auta s autobusom, v ktorom sa viezlo 28 cestujúcich. Na mieste museli zasahovať hasiči, zranilo sa 20 ľudí, jedna osoba utrpela ťažké zranenia! Prví cestári sa na mieste objavili až 5 hodín po nehode...

Boli ste pri tom? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

20 ľudí sa zranilo

K dopravnej nehode vyrážali v stredu krátko po piatej hodine hasiči zo Senice a Malaciek a štyri vozidlá zdravotnej záchrannej služby.Podľa informácií trnavskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej predbiehal 29-ročný vodič Audi A8 z Borského Mikuláša autobus.

Pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu vozovky, nezvládol riadenie a dostal šmyk, v dôsledku čoho narazil do autobusu. 48-ročný vodič autobusu zo Skalice v snahe zabrániť zrážke strhol riadenie a zišiel do priekopy.

Dvere otvárali násilím

Podľa predbežných zistení sa pri nehode ľahko zranilo 20 osôb, 1 osoba utrpela ťažké zranenia. Zasahujúci hasiči museli pre lepší prístup k cestujúcim jedny dvere otvoriť násilím. Vodiči boli podrobení dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol negatívny.

Podľa informácií Dáriusa Haraksina bola cesta ešte niekoľko hodín po nehode samý ľad. "Je asi päť hodín po nehode, ale veľmi sa tu stále šmýka. A až teraz sme videli cestárov. Päť hodín po nehode prišlo na miesto prvé posýpacie auto," potvrdil.

Polícia uzatvorila cestu II/590, policajné hliadky usmerňujú dopravu.  
Podľa informácií hovorcu hasičov v Trnavskom kraji Mariána Hrušku patril autobus súkromnému prepravcovi, ktorý nezabezpečoval pravidelnú verejnú dopravu.

Priamy vstup sledujte v Novinách o 12-tej!

Téme sa venuje Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy