Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Úrazy na chodníkoch vás môžu vyjsť draho
Zdielať na

Úrazy na chodníkoch vás môžu vyjsť draho

Prechádzka so psom sa v stredu skončila tragicky pre 18-ročnú Teréziu z Trnavy. Pri vchodových dverách do paneláku sa zrejme pošmykla, spadla a na mieste bola mŕtva. Presná príčina smrti je však stále záhadou. Sú totiž pochybnosti, či ten pád mohol spôsobiť smrť mladého dievčaťa.

Mohol jej zapadnúť jazyk

Terézia mala iba 18 rokov, za pádom by nemal byť iný zdravotný problém a išlo o nešťastné pošmyknutie. Mohlo ísť o krvácanie do mozgu alebo jeho otras. "Ten opuch mozgu nie je taký rýchly, aby zas tak rýchlo zomrela. Je možné, že stratí vedomie. Môže jej zapadnúť jazyk, môže sa začať dusiť, aj to môžeme očakávať," informuje lekár na traumatológii MUDr. Jozef Barinka.

Pri páde tak netreba podceňovať na prvý pohľad ľahké zranenia. "Je tam problém, nejaké bolesti hlavy, točenie hlavy, tá strata vedomia. Nejaké chvíľkové bezvedomie mala by sa ukázať k doktorovi," opisuje doktor.

Pokuta vo výške až 6 638 euro

To, že sú slovenské chodníky viac zasnežené ako odhrnuté, je bohužiaľ každodennou realitou. Majiteľov alebo správcov očividne neodrádza ani výška pokuty. "Pri fyzických osobách, bloková pokuta v takýchto prípadoch môže ísť do výšky 33 euro. Pokiaľ sa jedná o právnické osoby, pokuta je niekoľkonásobne vyššia, a to až 6 638 euro," tvrdí hovorca mestskej polície v BA Peter Pleva.

Ak sa však na neodhrnutom chodníku stane úraz, poškodený si môže nárokovať úhradu škody. Tú kryje úrazové poistenie. Ak ste sa však nepoistili, musíte tak urobiť na vlastnú päsť. Poisťovne zvyčajne evidujú menšie zranenia. Vysúdené sumy sa pohybujú v stovkách ale aj tisíckach eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy