Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Opití takmer zhoreli v dome. Požiar nespozorovali
Zdielať na

Opití takmer zhoreli v dome. Požiar nespozorovali

Hasiči z Nového Mesta nad Váhom i Trenčína zasahovali popoludní pri rozsiahlom požiari rodinného domu v Čachticiach. Pomoc pritom museli zalarmovať až susedia, pretože muž so ženou nachádzajúci sa vo vnútri boli tak opití, že požiar ani nezaregistrovali.

Nebyť susedov a hasičov...

Požiar si všimla žena zo susedstva. Vo vnútri horiaceho domu sa v tom čase nachádzali dve osoby. Ako sa neskôr ukázalo, muž so ženou boli poriadne opití a spočiatku ani netušili, že dom pohltili plamene. Staršiu ženu vytiahli von susedia. Jej priateľa ratovali novomestskí hasiči, ktorí do Čachtíc dorazili v priebehu pár minút. 

"Som našiel jednu osobu, ktorá vstala. Asi pravdepodobne spala. Potom som ju priviedol k oknu, ďalší príslušník mi pomohol vyviesť ju von cez okno," povedal veliteľ zásahu Radoslav Pavlík.

Dom patril bratovi

Priotráveného muža odviezla sanitka do najbližšej nemocnice. Jeho, alkoholom podgurážená, priateľka Jana si vznik požiaru nevedela vysvetliť. "Je to holá stavba, kde zhorelo celé podkrovné poschodie a polovica prvého poschodia. Kompletne aj s vybavením miestnosti," doplnil Pavlík.

Vyhorený dom pritom patrí bratovi opitej ženy, ktorý tu tiež býva. Na miesto prišiel, až keď bolo po všetkom. Na sestru bol právom nahnevaný. Čo s nimi teraz bude, povedať nevedel.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články