Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Právnik radí. Výrobok na erekciu nepriniesol úspech
Zdielať na

Právnik radí. Výrobok na erekciu nepriniesol úspech

Muž z Ilavy sa obrátil na Právnu televíznu poradňu s čisto chlapským problémom. Kúpil si inzerovaný výrobok, ktorý mu mal zaručiť okamžitú erekciu. Nestalo sa tak však ani po niekoľkých pokusoch. Tovar preto vrátil v skúšobnej dobe, no peniaze mu dodnes nevrátili.

73-ročný František si na inzerát kúpil sprej, ktorý mu mal pomôcť vyriešiť problém s erekciou. Dúfal, že mu prinesie sľúbené potešenie. Napriek jeho veľkej snahe sa tak nestalo. "Ja som bohužiaľ ich ponuke v septembri naletel. Keďže sprej nemal žiadne účinky, vrátil som im ho s nádejou, že aj mne budú vrátené peniaze. Avšak ani po niekoľkonásobnej urgencii mi ich do dnešného dňa neposlali," píše František.

Nárok na vrátenie peňazí

Pán František má nárok na vrátenie peňazí. Firma k reklamácii nepristupuje zodpovedne. Problém by mohol byť s vymožiteľnosťou tohoto práva, keďže sídlo firmy je v Rakúsku. "Stačí, aby cestou ochrany spotrebiteľa, ktorá je riešená aj na medzinárodnej európskej úrovni a cestou platobného rozkazu ako najrýchlejšej formy uplatnenia práva v súdnom konaní sa obrátil na súd a žiadal o vrátenie peňazí," uviedla Bronislava Pavelková

Inštitút európskeho platobného rozkazu

V rámci žaloby preukáže, že ho skúšal v podmienkach ustanovených v inzeráte a aj ho vrátil podľa pokynov v inzeráte a napriek tomu mu nevyplatili peniaze. Keďže firma sídli vo Viedni, problém treba riešiť cez spomínaný inštitút európskeho platobného rozkazu. "Ktorý sa uplatňuje prostredníctvom tlačív dostupných na internete. A ten potom smeruje do zahraničia," dodala Pavelková.

Nie všetko uverejnené čierne na bielom, občas pre niekoho aj biele na čiernom, je pravda. Niektoré firmy vedome zavádzajú zákazníkov. A pokiaľ sa nájdu stále ľudia, ktorí si neprečítajú všetky podmienky, tak takéto firmy budú stále okrádať zákazníkov.

Staňte sa fanúšikom rubriky Právna televízna poradňa KRIMI na Facebooku.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy