Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Mladík (18) napálil do protiidúceho kamióna. Viezol aj rodinu
Zdielať na

Mladík (18) napálil do protiidúceho kamióna. Viezol aj rodinu

Trojčlenná rodina zrejme chcela privítať Nový rok na lyžovačke v Tatrách. Ďaleko však nedošli. Na ceste medzi obcami Pozdišovce a Trhovište mladík za volantom, ktorý má len pár mesiacov vodičský preukaz, poriadne zariskoval a predbiehal kolónu. Riadenie ale nezvládol a v plnej rýchlosti narazil do protiidúceho kamióna.

Šliapol na brzdu, bolo však neskoro

Za zníženej viditeľnosti sa neskúsený šofér dostal do bezvýchodiskovej situácie. Keď sa mu z protismeru pri predbiehaní vyrútil kamión, nemal šancu sa späť rýchlo zaradiť. "Akurát keď sme prišli, bola veľká hmla. Keby išiel možno o 15 minút neskôr, keď už bolo vidno, tak by prešiel," hovorí svedok nehody.

Kamionista zbadal pred sebou auto v poslednej chvíli. Ihneď preto šliapol na brzdu, no to už bolo neskoro. "Predbiehali v hmle a už sme to neubrzdili," vysvetľuje vodič kamiónu. Náraz bol taký silný, že auto skončilo otočené do protismeru. Nasledoval rýchly transport do nemocnice.

Udrel si ruku a aj hlavu

"Chlapec mal ruku doráňanú a zrejme aj hlavu si udrel a dievča neviem, ale tiež sa držalo za ruku," dodáva kamionista. Neskúsený vodič riskantnou jazdou ohrozil nielen seba, ale aj svojich blízkych. Vodičák zrejme tak skoro neuvidí. "Podľa doterajšieho šetrenia dopravnú nehodu zavinil 18-ročný vodič osobného vozidla. Na vozidlách vznikla celková škoda 6 000 eur," povedala hovorkyňa policajného zboru Jana Mésarová. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy