Polojasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rodinné problémy chcel mladík (29) vyriešiť v kameňolome
Zdielať na

Rodinné problémy chcel mladík (29) vyriešiť v kameňolome

Rozsiahla záchranná akcia v stredu zamestnala bystrických hasičov a aj policajtov. Neďaleko Banskej Bystrice zachránili život 29-ročnému mužovi. Vyliezol na vysoké skaly a chcel z nich skočiť. Dohnali ho k tomu vraj rodinné problémy.

Deka ako zámienka

Bol to ťažký terén, poriadne sa šmýkalo, navyše bola hustá hmla. Do skál za mužom aj napriek tomu postupne vyliezli hasiči aj policajti. 29-ročný muž prežíval ťažké Vianoce. Rodinné spory vyvrcholili odchodom manželky. Údajne už nevidel iné východisko. Našťastie sa policajtom podarilo presvedčiť ho, aby sa s nimi porozprával.

"Akýkoľvek pohyb k nemu hrozilo, že skočí," opisuje referent špecialista OR PZ BB Marcel Gildein. Mužovi začala byť zima, čo policajti využili ako zámienku. Ponúkli mu deku, a tak sa k nemu priblížili. Podarilo sa ho stiahnuť do bezpečia.

Ľudia sú nervóznejší

Dole už čakali záchranári a sanitkou ho odviezli do nemocnice. Pomoc lekárov bude potrebná. Nebol to však jediný prípad. Aj na Štedrý deň zachránili ženu v Podbrezovej, ktorá chcela skočiť z mosta. "Ľudia sú nervóznejší, majú viac stresu. Lepšie by bolo keby, ich bolo čo najmenej," dodal Gildein.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy