Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chorobná žiarlivosť vraždila. Róbert (†33) dobodal družku Romanu († 23)
Zdielať na

Chorobná žiarlivosť vraždila. Róbert (†33) dobodal družku Romanu († 23)

V sobotu večer v Ružomberku 33-ročný Róbert zavraždil svoju o 10 rokov mladšiu družku Romanu a potom si nožom sám bodol do hrudníka. Z ich trojročnej dcérky sa v priebehu niekoľkých minút stala sirota.

Políciu zalarmovala priateľka obete

Tragédia sa odohrala medzi šiestou a siedmou hodinou v dome neďaleko centra mesta. Ako prví boli na mieste mestskí policajti. Tým okolo deviatej hodiny zavolala Romanina kamarátka, ktorá si o ňu robila starosti. Nemohla sa dovolať ani jej, ani jej priateľovi. Romana si pritom mala odbehnúť domov len pre niekoľko osobných vecí a vrátiť sa hneď do nemocnice k svojej chorej dcére. "Videli, že v byte sa svieti, skúšali volať telefonicky, počuli, že z bytu sa ozýva zvonenie, no nikto neotváral. Keď sa cez dvor vyškriabali hore, k oknu do kuchyne, zistili, že v byte leží muž," opisuje zásah svojich podriadených Ivan Šimko, náčelník Mestskej polície v Ružomberku.  "Vylomili dvere, išli dnu a potom už videli, čo sa tam stalo," hovorí susedka z vedľajšieho bytu.

Príčinou smrti vykrvácanie

"Žena  mala na tele najmenej šesť bodných rán, muž najmenej jednu bodnú ranu v oblasti hrudníka.  Obhliadajúci súdny lekár predbežne určil, že príčinou smrti oboch osôb bolo vykrvácanie v dôsledku týchto rán," konštatuje Radko Moravčík, hovorca krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Z trojročnej Vanesky sa za minútu stala sirota

Dvojica žila v byte na prízemí len krátko, susedia si nikdy nič podozrivé nevšimli.  "Správal sa normálne. Nikdy by ma nenapadlo, že sa také niečo môže stať. Obaja boli takí tichí," hovorí suseda. Vzťah medzi Robom a Romanou však nebol ani zďaleka takým bezproblémovým, akým sa javil. "Vo štvrtok tu prišla polícia a musela riešiť nejaké nezrovnalosti medzi nimi," priznáva susedka. "Na základe doterajšieho vyšetrovania, možno konštatovať, že pravdepodobným motívom tejto tragédie je žiarlivosť 33- ročného muža.  Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodáva Radko Moravčík, hovorca krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Na hroznej skutočnosti, že trojročná  Vaneska prišla o oboch rodičov sa však už, bohužiaľ, nič nezmení.  

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy