Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Syn sudkyne (30) šoféroval opitý. Napriek podmienke je na slobode
Zdielať na

Syn sudkyne (30) šoféroval opitý. Napriek podmienke je na slobode

Bol v podmienke, šoféroval pod vplyvom alkoholu a stále je na slobode. Reč je o 30- ročnom synovi sudkyne komárňanského súdu. Ten bol jedným z piatich mužov, ktorých počas víkendu odsúdili v superrýchlom konaní za jazdu pod vplyvom alkoholu. Napriek tomu, že momentálne má podmienečný trest za iný čin, neskončil za mrežami. Súd využil možnosť výnimky.

V krvi mal 1,44 promile

Gabriel to mal domov už len pár desiatok metrov, keď ho na ulici zastavili policajti a dali mu fúkať. Noc strávil v cele policajného zaistenia. Za volant si totiž sadol pod vplyvom alkoholu, v krvi mal 1,44 promile.  

Nejde pritom o žiadne neviniatko. 30-ročný muž bol totiž už v čase jazdy pod vplyvom alkoholu v jednej podmienke. Na okresnom súde v Leviciach v júni tohto roku dostal ročný trest so skúšobnou dobou na 18 mesiacov za prečin ublíženia na zdraví. Druhá podmienka a stále na slobode...

Náhodou je synom sudkyne

Nie je asi náhodou, že páchateľ je synom sudkyne. Súd v tomto konkrétnom prípade mohol nariadiť nepodmienečný trest odňatia slobody a to v prípade už v priebehu skúšobnej doby.

Keď sa však Gabriel postavil pred súd, sudkyňa komárňanského súdu, zhodou okolností kolegyňa mamy odsúdeného, tak nerozhodla ani napriek tomu, že muž bol už za jazdu pod vplyvom alkoholu i marenie zákazu šoférovania pred 5 rokmi trestaný, taktiež podmienečne. Zákon to totiž umožňuje.

Vraj výnimka

Napriek tomu, že je prípad viac ako nezvyčajný, možno aj poburujúci, podľa slov právnika PhD. Tomáša Strémyho „výnimočne môže súd vzhľadom na okolnosti prípadu ponechať podmienečné odsúdenie v platnosti, hoci odsúdený konaním spáchaným v skúšobnej dobe dáva príčinu na nariadenie výkonu trestu, a súčasne môže uložiť obmedzenia.“...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy