Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V šľapkách a pod parou. Skončilo sa to haváriou
Zdielať na

V šľapkách a pod parou. Skončilo sa to haváriou

Pri obci Belá nad Cirochou vo štvrtok skončili dve autá prevrátené na streche. Môže za to podgurážený vodič. Alkohol v krvi ho podľa všetkého zahrial tak poriadne, že si v mrazivej noci za volant sadol iba v šľapkách. Vodička z druhého auta sledovala jeho agresívnu jazdu dlhšie. Ani jej však nenapadlo, že práve ona na ňu môže doplatiť.

Predchádzal auto zozadu

Autá skončili prevrátené na streche, a to hneď vedľa železničnej trate. Účastníčka nehody televízii povedala, že riskantnú jazdu jedného z áut už pozorovala dlhšie. "Išiel nás obehovať, narazil zozadu a už sme leteli," tvrdí vodička.

"Vodič motorového vozidla Hyundai pri predchádzaní zozadu narazil do škody Fábia jazdiacej pred ním, v dôsledku čoho Fábia dostala šmyk, zišla do priekopy," povedal prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Šoféroval v šľapkách

Pravdepodobným vinníkom nehody je 33-ročný Ján. Policajti mu najprv namerali 1,4 promile alkoholu v krvi. Pri ďalšom pokuse to bolo ešte viac. Musel teda piť krátko pre jazdou. "Ešte, keď v šľapkách šoféruje..." povedala krátko po nehode vodička. 

Predbežné škody sa vyšplhali na 5000 eur. Obaja vodiči skončili s ľahšími zraneniami v nemocnici. Polícia začala v prípade trestné stíhanie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy