Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rasťo (16) chcel vylúpiť potraviny. So súrodencami nemali čo jesť
Zdielať na

Rasťo (16) chcel vylúpiť potraviny. So súrodencami nemali čo jesť

Hlad dohnal 16-ročného chlapca až k tomu, že sa pokúsil vlámať do potravín v Tekovskom Hrádku. Krádež prekazil starosta obce, ktorý ho chytil pri čine. Rasťo žije s troma mladšími súrodencami a vychováva ich otčim. Ten náhle skončil v nemocnici a deti nemali čo jesť.

Neúspešný zlodej

Rastislav sa chcel do obchodu s potravinami vlámať cez mrežu, na ktorej sa pokúsil prepíliť zámok. 16- ročnému chlapcovi práca s pílkou nevyšla. Sadol preto na bicykel a išiel si domov po kladivo, s ktorým chcel dvere rozbiť.

Starosta, ktorý večer zhodou okolností sedel v miestnom pohostinstve, začul poriadny buchot. Okamžite sa išiel pozrieť k potravinám, čo sa deje. "Bol zohnutý a zozadu som nevidel, čo sa deje, som ho vyzval, on postál aj na chvíľočku a začal utekať a my za ním," povedal starosta obce Vojtech Ožvald.

Kradol pre hlad

Z krádeže nič nebolo a chlapca dolapili o pár metrov ďalej. Medzitým zavolal starosta aj políciu. "Za prečin krádež hrozí obvinenému dvojročný trest odňatia slobody," uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Rastislav má ťažký osud. Spolu s otčimom sa vraj príkladne stará ešte aj o troch mladších súrodencov. "Mamička im zomrela, vychováva ich nevlastný otec a peňazí majú pomerne málo,"  priblížil starosta.

Otčim v nemocnici

Otčim však náhle skončil v nemocnici. Deťom, zostalo doma iba málo jedla, ktoré sa im rýchlo minulo. Hlad mladších súrodencov dohnal chlapca až k tomu, že sa vybral kradnúť.

"Bol v nemocnici a boli sme sami , potom ja som išiel do toho obchodu a chcel som zobrať niečo na jedenie, ľutujem to," priznal smutne Rasťo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy