Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zlodeji v košiari. Pastiera napadli nožom a palicou
Zdielať na

Zlodeji v košiari. Pastiera napadli nožom a palicou

O tom, že stráženie oviec môže byť mimoriadne riziková práca, sa presvedčil bača z Torysy v sabinovskom okrese. Dvaja zlodeji, ktorí sa v noci zakrádali pri košiari, dobili jedného z pastierov do krvi.

Pastiera dobili do krvi

Pán Jozef si všimol, že psy sú nepokojné, a tak išiel skontrolovať, čo sa deje. Len čo však vyšiel z dverí, dvaja muži ho palicou ovalili po hlave a začali ho biť.

Podľa slov majiteľky ovčieho stáda, zlodeji údermi vôbec nešetrili. Svedčia o tom aj krvavé stopy na mieste, kde nič netušiaceho strážcu oviec útočníci zvalili na zem a surovo dobili. "Hlavu mu zašili, ruku, pomodretý je, poudieraný," priblížila konateľka firmy s chovom oviec Miriam Ištoňová.

Ovce sa rozutekali

Prípad vyšetruje prešovský vyšetrovateľ ako ublíženie na zdraví a pokus krádeže. Po tom, ako zlodeji surovo zmlátili strážnika, im už nič nestálo v ceste ku koristi - teda k ovciam. Majitelia chovu našli na pastvine vyvalenú ohradu a rozutekané zvieratá. Nahnali ich späť, no zatiaľ nevedia, o koľko oviec z približne 500 kusového stáda prišli. Čaká ich preto inventúra.

Podozriví v rukách polície

Zatiaľ, čo majitelia oviec budú rátať škody, policajtov čaká vyšetrovanie. Stopy ich doviedli do miestnej osady, kde zadržali dvoch mužov. "Policajti predviedli na policajné oddelenie dvoch podozrivých mužov vo veku okolo 30 rokov, s ktorými sú vykonávané procesné úkony," uviedol hovorca KR PZ  v Prešove Daniel Džobanik.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy