Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dievča (15) mal týrať vlastný otec (39)
Zdielať na

Dievča (15) mal týrať vlastný otec (39)

Muž z Tisovca sa len v decembri vrátil z väzenia a teraz hrozí, že opäť pôjde za mreže. Súd mu totiž koncom leta zveril do starostlivosti jeho dcéru, ktorá bola v detskom domove. A práve ju mal 39-ročný otec týrať. Či je však výpoveď 15-ročnej Dianky pravdivá vyšetrujú policajti.

K dcére sa vždy správal pekne

Naposledy s ním vraj Dianka musela ísť do krčmy, kde mali byť až do pol štvrtej ráno. No a cestou domov jej údajne vylepil takú facku, že hlavou narazila do betónového stĺpa a prestala vidieť na jedno okno. Na druhý deň ju hospitalizovali v nemocnici, Dianka je momentálne zdravá a  je už opäť v detskom domove.

Personál podniku obvineného muža veľmi dobre pozná. Podľa nich sa tu však Paľo nikdy nezdržal dlhšie ako do jedenástej a k svojej dcére sa vždy správal pekne. O bitkách od svojho otca sa školáčka napríklad nezmienila ani pred svojou dobrou kamarátkou.

V dome, kde obvinený muž býva, sme našli jeho družku, ktorá sa ho taktiež zastávala. "Ani na ňu nekričal. Že by na ňu zvýšil hlas, alebo také niečo, určite nie," hovorí Pavlova družka Jana. 39-ročného Pavla, ktorý bol v minulosti už 9-krát súdne trestaný, však vo štvrtok zadržali a obvinili.

Stíhanie môžu aj zastaviť

"Vyšetrovateľ tohto muža obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov," informovala hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Ešte v piatok večer ho ale so súhlasom prokurátora prepustili a je stíhaný na slobode. Policajti ďalej vyšetrujú, koľko pravdy je na Diankinej výpovedi. Ak sa jej slová nepotvrdia, nie je vylúčené, že trestný čin prekvalifikujú, prípadne trestné stíhanie dokonca zastavia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy