Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Chytili zlodejov. Na obyčajný postrihaný papier
Zdielať na
Krimi

Chytili zlodejov. Na obyčajný postrihaný papier

Dôchodcovia sú, žiaľ, veľmi často terčom prefíkaných zlodejov. Tentokrát má však príbeh šťastný koniec. Napriek tomu, že všetko prebiehalo podľa plánu, podvodníci ostali dosť nemilo prekvapení. Starší pán môže za to poďakovať pracovníkom banky.

Klasický scenár.  Dvaja muži si vymysleli historku  o autonehode a zranenom kamarátovi, ktorý musí podstúpiť operáciu. Stalo sa to v hlavnom meste na Štefánikovej ulici. Tam páchatelia zastavili 90-ročného pána  s jasným cieľom – vymámiť od neho čo najviac peňazí.

1700 eur im nestačilo

Starší pán tomu podľa očakávaní uveril a šiel do banky. Napriek tomu, že im dal nemalú čiastku, a to 1700 eur, bolo to pre nich málo. Tak sa starček do banky vrátil. Stalo sa však niečo, čo by nikto nečakal.

Zachránili ho bankári

Pracovníkom banky sa to zdalo podozrivé. Keď si vypočuli celý príbeh, začali konať. Zavolali na políciu a do obálky dali namiesto bankoviek postrihané papieriky. Keď pán odovzdal mužom „hotovosť“, chceli vysvetlenie. Muž sa však odvolal na banku. Vtom páchatelia zmizli.

Ich útek však trval kratšie ako krátko. Policajtom sa ich totiž podarilo vypátrať. Podvodníkom z Lučenca teraz hrozí až 5 rokov za mrežami.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy