Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Päťmesačná Magdalénka zomrela po návrate z nemocnice
Zdielať na

Päťmesačná Magdalénka zomrela po návrate z nemocnice

V Jarovniciach na východnom Slovensku zavládol medzi osadníkmi smútok z náhlej smrti malého dievčatka. Ani nie polročná Magdalénka zomrela iba niekoľko dní po tom, ako ju z nemocnice prepustili do domáceho liečenia. Rodičom vraj lekári povedali, že dieťa je v poriadku.

Iba 5-mesačná Magdalénka, ktoré spávala v kočiari, sa dnes ráno prebudila ako zvyčajne. Len čo ju jej mama nakŕmila, zaspala spokojne ďalej. O niečo neskôr si však rodičia všimli, že čosi nie je v poriadku. "Bola tu v kočíku a zrazu vidím, že je nejaká biela," hovorí babka zosnulého dievčatka. "Z nosa a aj z úst jej vytekala krv. Mala ju aj na svetríku, " tvrdí matka Magdalénky Žaneta Kalejová. Príbuzní privolali lekára a podľa pokynov cez telefón sa snažili dievčatku pomôcť. Nič však nepomáhalo. "Oživovala som ju, ale ona už nedýchala," dodáva Žaneta Kalejová.

Osadníci tvrdia, že za smrť dievčatka môžu lekári

Magdalénka svoj boj o život skoro ráno prehrala. Príbuzní z jej smrti vinia lekárov. Malú pacientku prepustili z prešovskej nemocnice minulý týždeň. Podľa slov rodičov im dieťa odovzdali so slovami, že je vyliečené. "Doktorka hovorila, že je v poriadku, že decko je zdravé... Keby ale decko nebolo choré, tak by asi nezomrelo," hnevá sa strýko zosnulého dievčatka Bartolomej Kaleja. "Dôvodom hospitalizácie päťmesačnej pacientky bol hnačkový syndróm. Minulý piatok po 19-dňovom pobyte na pediatrii bola prepustená domov a do ambulantnej starostlivosti v zlepšenom stave," oponuje Renáta Cenková, hovorkyňa FNsP Prešov."Decko nemali prepustiť z nemocnice, keď bolo vážne choré," trvá na svojom Bartolomej Kaleja.

Príčinu smrti určí až pitva

"Pre podozrenie z usmrtenia bola na miesto vyslaná aj policajná hliadka. Obhliadajúci lekár však predbežne nezistil cudzie zavinenie. Presnú príčinu smrti určí až pitva," uzatvára dohady hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Daniel Džobaník.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy