Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Slováci v Poľsku. To nie sú len nákupy, ale aj krádeže
Zdielať na

Slováci v Poľsku. To nie sú len nákupy, ale aj krádeže

Slováci sa opäť raz v zahraničí vyznamenali - tentokrát v Poľsku. Zatiaľ čo po minulé roky tam chodili za nákupnou turistikou, vyzerá to, že tento rok sa tam rozhodli chodiť aj kradnúť. Pokúsili sa totiž vylúpiť jeden z tamojších domov, no vďaka zásahu susedov sa im to nepodarilo. Nejde však o ojedinelý prípad.

Kradli pravdepodobne Slováci

Majitelia domu z poľskej Bialky Tatranskej by sa radi zoznámili s páchateľmi. Poľské špeciality by im asi neponúkli, ale hovoriť by mali o čom. Na záberoch z priemyselnej kamery sú totiž hostia, ktorých nikto do Poľska nepozval.

Polícia veľmi rýchlo zistila, na ktorej strane hranice treba zlodejov hľadať. Prezradili ich ukradnuté mobily. "Po krádeži mobilov sme sa snažili dovolať na ukradnutý mobil a ohlásila sa nám slovenská odkazová služba. Ide preto pravdepodobne o Slovákov," tvrdí hovorca polície v Zakopanom Kazimierz Pietruch.

Podobných prípadov je viac

Poľská polícia rieši už niekoľko desiatok podobných prípadov. Pracuje sa už aj s verziou, že na poľskej strane Tatier začala pracovať organizovaná skupina.

V Bialke Tatranskej však napriek tomu na Slovákov ako takých nenadávajú. "Tu nehrá úlohu žiadna národnosť. Aj o Poliakoch sa hovorí, že kradnú autá v Nemecku ,ale tiež to nebudú len Poliaci," myslí si majiteľka domu. Faktom ale je, že Slováci už začali v Poľsku napĺňať aj iné štatistiky ako len tie turistické.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy