Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Policajt Juhász (51) mal byť v čase útoku nepríčetný
Zdielať na

Policajt Juhász (51) mal byť v čase útoku nepríčetný

Milan Juhász, ktorý v Hurbanove brutálne popravil troch ľudí a ďalších dvoch postrelil, si zatiaľ môže vydýchnuť. Znalecký posudok psychológov a psychiatrov v tejto ostro sledovanej kauze hovorí v jeho prospech.

Rodina tvrdí, že konal v skrate

Pripomeňme, že mestský policajt ešte 16. júna strieľal na všetko čo sa pohlo. Bilancia je 3 obete a dvaja postrelení, jeden z toho vážne. Následne chcel zastreliť aj seba pri dome primátorky Hurbanova. Policajným vyjednávačom sa ho však podarilo presvedčiť, aby tak neurobil.

Momentálne je Milan Juhász vo väzbe. Podľa našich informácií dôvodom popravy boli dlhodobé nezhody medzi obeťami a strelcom podobne ako u Ľubomíra Harmana, ktorý vyčíňal v Devínskej Novej Vsi. Juhászovo najbližšie okolie za ním stojí. Tvrdia, že ide o dobrého človeka, ktorý konal v skrate.

Zastavenie trestného konania je v hre

Podľa našich informácií mal byť mestský policajt v čase spáchania skutku nepríčetný. To znamená, že nedokázal racionálne vyhodnotiť svoje konanie a ani jeho dôsledky. Všetko tak nasvedčuje tomu, že zastavenie trestného konania v jeho veci je stále v hre.

a to ako tento prípad nakoniec dopadne si ešte nejaký čas počkáme. V prípade, že obvinenie Juhásza polícia a prokuratúra obháji, bude mu hroziť mimoriadny trest.

Prípad nie je uzavretý

"Vzľadom na to, že procesné úkony ešte neboli ukončené a vyšetrovateľ v danej veci ešte nerozhodol, nie je v tejtov chvíli poskytnúť žiadne informácie," informovala  hovorkyňa policajného zboru Andrea Dobiášová. Viac k prípadu nevyzradil ani sám minister vnútra Robert Kaliňák. "Tento prípad nie je uzavretý a bude sa v mnohých oblastiach vrátane znaleckého dokazovania postupovať ďalej," tvrdí minister.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy