Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vražda v afekte? Psychiater skúma stav strelca z Hurbanova
Zdielať na

Vražda v afekte? Psychiater skúma stav strelca z Hurbanova

Od vražedného besnenia mestského policajta Milana Juhásza v Hurbanove prešiel už takmer mesiac a pol. Žiadne zásadné a bližšie informácie k prípadu však polícia stále neprezradila. Nám sa ale podarilo zistiť, že k výraznému posunu vo vyšetrovaní pomaly, ale isto dochádza.

Čo bolo motívom konania Milana Juhásza však napriek tomu ostáva tajomstvom. Podľa našich informácií ale dôvodom boli dlhodobé nezhody medzi obeťami a strelcom podobne ako u Harmana, ktorý vyčíňal v Devínskej Novej Vsi. "V určitých prípadoch môže zavážiť aj samotné konanie obete smerom k páchateľovi a môže to všetko potom súd zohľadniť," hovorí Lucia Kurilovská, expertka na trestné právo.

Kaliňák do vyšetrovania nezasahuje

Minister vnútra priznal, že ani on sám nevie akým smerom sa to vyvíja. Do vyšetrovania nechce nijako zasahovať. "Pánom trestného konania je prokurátor a my nechceme poškodzovať akékoľvek spôsoby a formy vyšetrovania tým, že budeme do nich vstupovať našimi rozhodnutiami," uviedol minister vnútra Robert Kaliňák.

Odhalenie motívu na spadnutie

Situácia sa ale predsa pohla vpred a odhalenie motívu tejto brutálnej streľby je už len na spadnutie. Znalci v oblasti psychológie a psychiatrie, ktorí sú jedni z najpodstatnejších v tomto vyšetrovaní totiž vo svojej práci výrazne pokročili. "Obvinený bol podrobený vyšetreniu duševného stavu a v súčasnosti čakáme na výsledky," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Konal vedome?

To už zrejme nepotrvá dlho. Okrem toho výsledky by mali odhaliť napríklad to, či Juhász konal v nepríčetnosti alebo vedome. To môže ovplyvniť nielen motív ale aj samotný trest. Jasné je ale to, že v prípade nepríčetnosti hrozí Milanovi Juhászovi maximálne psychiatrické liečenie. Mestský policajt ešte 16. júna strieľal na všetko, čo sa pohlo. Bilancia je tri obete a dvaja postrelení. Jeden z toho vážne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy