Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nešikovný zlodej. Vbehol rovno do náručia policajtov
Zdielať na

Nešikovný zlodej. Vbehol rovno do náručia policajtov

V noci z piatka na sobotu vylúpil maskovaný ozbrojený muž herňu v Ružomberku. Od zamestnankyne dostal pomerne vysokú čiastku peňazí. Keď však vychádzal z herne, vbehol priamo do cesty mestským policajtom.

Ozbrojený lupič vošiel do herne v centre mesta okolo pol tretej. Od zamestnankyne dostal pod hrozbou použitia zbrane peniaze, dlho sa z nich však netešil.

Ukradol aj mobil, aby nevolali policajtov

Páchateľ sa maskoval kapucňou a tvár mal prekrytú pásom žltozelenej látky. Na ženu v herni vytiahol zbraň a bez slov jej podal igelitovú tašku. Zamestnankyňa mu do nej vložila bankovky a mince v hodnote necelých 1400 eur.

Potom lupič predsa len prehovoril. "Muž pracovníčke povedal, daj mi aj telefón, aby si nezavolala fízlom, následne prikázal žene, aby si ľahla na zem a vzápätí sa dal z herne na útek," priblížila žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Zlodej s peniazmi ďaleko neušiel

Zhodou okolností muž vybehol z herne práve v okamihu, keď okolo prechádzala hliadka mestskej polície. Vzápätí za lupičom vybehla aj zamestnankyňa herne. Dvojica policajtov neváhala a začala podozrivého muža prenasledovať. "Muža chytili pri neďalekom kruhovom objazde . Následne zavolali hliadku štátnej polície, ktorej muža odovzdali," povedala Balogová.

Chytili ho aj s lupom

Tridsaťdvaročný Ružomberčan mal pri sebe lup, spomínaný ukradnutý mobilný telefón aj krátku plynovú zbraň. Vyšetrovateľ ho už obvinil zo zločinu lúpeže. V prípade preukázania viny mu hrozí väzenie na 7 až 12 rokov.

Odvážne, rýchle a profesionálne konanie mestských policajtov zachránilo nielen ukradnuté peniaze, ale ochránilo pravdepodobne aj ďalšie podniky pred týmto ozbrojeným lupičom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy