Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nechala dieťa v aute a odišla do banky. Vraj len na chvíľku
Zdielať na

Nechala dieťa v aute a odišla do banky. Vraj len na chvíľku

V banke som bola polhodinu, tvrdí matka malého Aymena, ktorá ho nechala v rozpálenom aute viac ako hodinu! Teraz má preto opletačky s políciou. Smutné je, že to nie je ojedinelý prípad.

Chlapček skončil v nemocnici

Štyridsaťjedenročná Andrea nechala v zaparkovanom aute svojho 19-mesačného syna. Život mu zrejme zachránil plač, ktorý spustil keď mu bolo horúco. Skončil v dehydrovaný v nemocnici.

Chlapčeka našťastie z nemocnice v stredu prepustili. "Zdravotný stav dieťaťa je dobrý. Dehydratáciu dieťa zvládlo podávaním tekutín bez infúznej liečby," potvrdila hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave Dana Kamenická.

Matka údajne policajtom tvrdila, že si len na pol hodinu odskočila do banky. Záznamy bezpečnostných kamier z parkoviska však podľa našich informácií hovoria, že sa v obchodnom centre zdržala viac ako hodinu.

V Bratislave je bolo v stredu veľmi podobné počasie, ako bolo v utorok. Príjemných 27 stupňov. My sme vyskúšali, koľko nameriame v zatvorenom aute na priamom slnku za celú hodinu. A tu je výsledok. Po hodine teplota v aute presiahla 42 stupňov Celzia.

Matke hrozí teraz väzenie

Takéto teploty sú pre malé deti mimoriadne nebezpečné. Podľa skúsenej detskej lekárky im desiatky minút strávených v rozpálenom aute môžu mimoriadne ublížiť "To dieťa sa môže tak vysušiť, že sa dehydruje a môže tam dôjsť k takému šoku, že to dieťa tam môže aj zomrieť," potvrdila pediatrička Katarína Šimovičová.

Pre chlapčeka tak v tomto prípade bolo zrejme veľkým šťastím, že si ho v aute všimli návštevníci centra. Jeho matka si však napriek tomu, že sa mu nič vážne nestalo, vyrobila poriadny problém. 

Policajti ju budú teraz trestne stíhať. Za to by jej mohli napariť až šesť rokov. Napriek tomu, že dieťa nechala v aute samé napospas osudu, doma má zjavne oporu. Podľa jej manžela sú to celé iba hlúposti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy