Zatiahnuté, dážď
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dieťa zatvorené v aute. Dráma pred nákupným centrom
Zdielať na

Dieťa zatvorené v aute. Dráma pred nákupným centrom

Jedenapolročné dieťa sa v utorok napoludnie takmer udusilo a uvarilo v aute. Stalo sa to u nás na Slovensku - na parkovisku pri jednom z bratislavských nákupných centier, kde ho matka nechala. Teplota vonku sa blížila k 30 stupňom. Zúfalý plač malého chlapčeka v aute začuli okoloidúci.

Okno rozbiť nemuseli

Teploty vonku sa okolo obeda šplhali k 30°C. Práve vtedy zaparkovala mamička auto na streche parkoviska pri nákupnom centre. Auto zamkla a bez povšimnutia odišla. To sa čoraz viac nahrievalo. Dieťatko tak začalo srdcervúco plakať, čo mu zrejme zachránilo život. Všimli si to okoloidúci, ktorí spustili záchrannú akciu.

"K vozidlu sa dostavila 41-ročná matka dieťaťa," informovala hovorkyňa policajného zboru Petra Hrášková. V tom čase už okolo auta asistovali hasiči spolu so záchrankou. Rozbíjať okno však nemuseli. Otvorila im samotná matka.

Dieťa bolo dehydrované

Po desiatkach minút strávených v rozpálenom aute putoval spotený a prehriaty chlapček priamo do sanitky k záchranárom. "Záchranári, ktorí prišli na miesto, našli dieťa, ktoré bolo značne dehydrované a unavené v dôsledku vysokej horúčavy," povedal hovorca záchranárov Boris Chmel.

Okamžite ho tak previezli do detskej nemocnice na Kramároch. Tam je 19-mesačný chlapček hospitalizovaný aj teraz. "Pri prijatí bolo ešte dieťa trošku v strese, ale postupne sa upokojilo. Klinický stav dieťaťa je dobrý, preverujeme následky prehriatia organizmu," povedala hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

Matku predviedli na políciu

Keďže vonku bolo vtom čase okolo 30 stupňov, dá sa predpokladať, že v interiéri čierneho auta mohla teplota mohla dosiahnuť viac aj takmer 50 stupňov. Kým dieťa previezli do nemocnice, nezodpovedná matka, ktorá takmer prišla o syna, musela na políciu. "Policajti požiadali ženu o vysvetlenie a predviedli ju na policajné oddelenie," dodala Hrášková.

Podľa informácií TV JOJ matka policajtom tvrdila, že si iba na pol hodinu odskočila do banky. Z toho, že tam bola vyše hodiny, ju usvedčujú zábery bezpečnostných kamier, ktoré má polícia k dispozícii. Obvinená zatiaľ nebola. V prípade, žeby sa tak stalo, môžu jej napariť až 6-ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy