Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kto šoféroval havarované auto? Muž nafúkal 2,81 promile, ale on vraj nie
Zdielať na

Kto šoféroval havarované auto? Muž nafúkal 2,81 promile, ale on vraj nie

Na mol opitého muža zachraňovali v nedeľu hasiči a záchranári z Rimavskej Soboty. Sedel na zadnom sedadle vo vlastnom havarovanom aute medzi obcami Kraskovo a Horné Zahorany. Nafúkal takmer tri promile, no tvrdil, že za volantom sedel niekto iný.

Hasiči strihali, záchranári ratovali

Zatiaľ neznámy vodič pravdepodobne nezvládol prejazd zákrutou a takto zaparkoval do priekopy. Po príchode záchranných zložiek sedel v aute iba 54-ročný Ján z Hnúšte, ktorý je aj majiteľom vozidla. "Po našom príchode bola vo vozidle zakliesnená osoba, ktorú sme museli vyslobodiť. Potom bola odovzdaná do rúk záchranárom," hovorí Rastislav Svoreň, veliteľ zásahu HaZZ Rimavská Sobota.

Kým sa hasiči pripravovali na svoj zásah, lekári so zraneným Jánom stále komunikovali a cez okno mu nasadili golier. Hasiči následne rozstrihli strechu a až potom ho mohli bezpečne vyložiť na nosidlá. Sťažoval sa na bolesti chrbtice, no vyšetrenia ukázali, že utrpel len ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní.

Vodič vraj z miesta nehody ušiel

Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica: "Na zadnom sedadle havarovaného vozidla sa nachádzala osoba, ktorá bola ľahko zranená. U tejto osoby bola vykonaná dychová skúška na zistenie alkoholu a výsledok bol pozitívny."

Mužovi podľa našich informácií namerali až 2,81 promile. Ten ale údajne tvrdil, že auto nešoféroval a vodič z miesta ušiel. Otázkou je ale kadiaľ. Po príchode policajtov a hasičov boli totiž všetky okná zatvorené a auto bolo tak zakliesnené, že podľa svedkov odtiaľ nemohol nikto vyjsť bez cudzej pomoci. "Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania. Zisťujeme, kto vozidlo viedol a teda aj to, kto zavinil dopravnú nehodu," informuje hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Hasiči_záchranári_auto_vystrihovanie

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy