Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vynaliezaví Česi. Vyrábajú nie 20, ale 19% alkohol
Zdielať na

Vynaliezaví Česi. Vyrábajú nie 20, ale 19% alkohol

Kým česká polícia napreduje s vyšetrovacou verziou, v súvislosti s nebezpečným metanolom, výrobcovia alkoholu sa vybrali inou cestou. Podľa portálu iDnes - svoju výrobu prispôsobili zákazu predávať liehoviny s viac ako 20-timi percentami alkoholu, a začali s produkciou 19% liehovín.

Prišli na to, ako zákon obísť

U našich západných susedov platí zákaz predaja alkoholu ešte len desať dní a už majú spôsob ako ho obísť, píše idnes.cz. Aby zamestnanci liehovarov neprišli o prácu a bary o tržby – liehovary začali vyrábať 19% alkohol. Zákaz predaja a konzumácie, tam pritom platí len na nápoje s obsahom viac ako 20% alkoholu.

Istá známa spoločnosť bude novú 19% verziu vyrábať len v limitovanej edícií, pričom chuť by mala zostať rovnaká. Ako náhle bude zákaz predaja alkoholu zrušený, do obchodov a krčiem sa vráti tradičná verzia tejto značky. Na prohibíciu v Čechách podobne reagovali aj ostatné veľké liehovary a tiež začali vyrábať nízko alkoholické značky.

Preto, aby neprišli ľudia o prácu

Spoločnosť túto aktivitu odôvodňuje tým, že chce udržať prevádzku a tým pádom prácu pre svojich zamestnancov a rovnako tak aj kompenzovať finančné straty, ktoré ich trápia odkedy zákaz predaja alkoholu začal platiť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

pálenka_domáca_alkohol

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy