Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Niektorí zákaz ignorujú. Napriek pokute 16 596 eur!
Zdielať na

Niektorí zákaz ignorujú. Napriek pokute 16 596 eur!

Hazard. Asi len toľko sa dá povedať k výsledkom kontroly Slovenskej obchodnej inšpekcie k predaju zakázaného alkoholu z Čiech. V niektorých predajniach a pohostinstvách Vám ho stále bez okolkov predajú.

Dnes v Bratislave bez problémov

Inšpektori aj dnes ráno kontrolovali prevádzky, či nepredávajú alkohol z Čiech. Inšpektori mali dnes len v Bratislave naplánované neohlásené návštevy šiestich obchodov. Doobeda boli výsledky kontrol bezproblémové - ani v jednej prevádzke sa nepredával zakázaný alkohol. "Taký alkohol sa v ponuke ani jedného obchodného reťazca, ktoré sme kontrolovali, nenachádzal," informuje inšpektor SOI.

Skontrolovali 209 prevádzok, 16 predávalo...

Dočasný zákaz predaja alkoholu u nás platí od 18. septembra. Hneď na druhý deň vyrazili inšpektori do ulíc, pričom skontrolovali 209 prevádzok na celom Slovensku, z ktorých až v 16 predávali zakázaný český alkohol. Inšpektor: "Tento alkohol musí predajca stiahnuť z predaja a musí nám o tom podať aj písomnú správu."

Až kým nebude zrušený zákaz

Niektorých majiteľov obchodov od predaja českého alkoholu neodradí ani pokuta vo výške takmer 16 600 eur! Inšpektori budú s kontrolami pokračovať dovtedy, kým nebude zrušený zákaz predaja tvrdého alkoholu. Ľubomír Opálka, riaditeľ SOI Bratislava: "Primárne sa zaoberáme kontrolou dodržiavania zákazu predaja alkoholických nápojov."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Inšpektori_SOI_regál_alkohol

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy