Jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Už 22. obeť otravy metylalkoholom. Zomrel muž (†29) v Kyjove
Zdielať na

Už 22. obeť otravy metylalkoholom. Zomrel muž (†29) v Kyjove

Dnes skoro ráno zomrela v Kyjove už 22. obeť otravy metylalkoholom. 29-ročný z Veselí nad Moravou ležal v nemocnici viac než týždeň v kritickom stave. Podľa jej riaditeľa Petra Svobodu mu jedovatý alkohol nenávratne poškodil mozog a ďalšie orgány.

Na juhu Moravy je to druhý zosnulý, už minulý týždeň tam otravu metylalkoholom neprežil 42-ročný muž z Havířovska, ktorého prijali v nemocnici v Znojme. Tretí a zatiaľ posledný otrávený človek v Juhomoravskom kraji leží vo vážnom stave v nemocnici v Boskoviciach, kde ho hospitalizovali v sobotu. Jeho stav bol podľa lekárov v pondelok večer stabilizovaný.

Informačná linka, laboratóriá na kontrolu

Ľudia sa v súvislosti s metylalkoholovou aférou môžu obracať na informačnú linku. Po jej spustení minulý týždeň na ňu volalo asi 100 ľudí denne. Teraz je ich o čosi menej, ale ich otázky sú cielenejšie. Na južnej Morave funguje tiež niekoľko laboratórií, v ktorých si ľudia môžu dať otestovať alkohol, s ktorým si nie sú istí.

Policajti kontrolujú dodržiavanie plošného zákazu predaja tvrdého alkoholu nad 20 percent. Polícii sa podarilo zaistiť fľašu, z ktorej pil otrávený pacient boskovickej nemocnice. Chýba na nej etiketa, podľa dostupných informácií si muž tento alkohol objednal cez internet.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

pálenka_domáca_alkohol

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy