Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Horelo v centre Prešova. Podkrovie ľahlo popolom
Zdielať na

Horelo v centre Prešova. Podkrovie ľahlo popolom

Prešovskí hasiči sa skutočne zapotili. Pri 30-stupňových teplotách sa pustili do hasenia požiaru v centre mesta. Nikto zatiaľ netuší, čo sa mohlo stať. Podkrovie jednej budovy ľahlo popolom. Našťastie sa pri požiari nikto nezranil.

Príčinu stále nezistili

Budovu len pred niekoľkými rokmi kompletne zrekonštruovali. Ani hasičom sa na mieste nepodarilo odhaliť príčinu a majiteľ budovy, ten sa len bezmocne prizeral a v duchu rátal škody. "Hovoril sused, že dačo buchlo," povedal očitý svedok. Na prízemí je kaviareň, na poschodí a v podkroví sa nachádzajú byty a kancelárie. Najprv bolo vidieť iba dym, a potom už aj plamene.

Nakrúcali, fotografovali, komentovali

Požiar vypukol dve hodiny popoludní v čase, keď sa v meste nachádza aj množstvo školákov. Na mieste zasahovali tri mestské cisterny a jedna plošina. "Strechu máme celú odkrytú, je ako-tak uhasená, ale ťažko sa odkrýva, aby sme to mohli postrhávať dole," informoval veliteľ zásahu Radoslav Brehuv.

Požiar priamo v centre takmer na pravé poludnie prilákal množstvo zvedavcov, hasičov pri práci ľuda fotografovali, nakrúcali aj komentovali. "Som dobrovoľnícka požiarníčka, tak ma to trochu zaujíma," dodala svedkyňa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy