Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Do rieky Nitra uniklo 200 litrov nafty. Kvôli kamiónu
Zdielať na

Do rieky Nitra uniklo 200 litrov nafty. Kvôli kamiónu

Utorok ráno, 4:15. Vodič stratil kontrolu nad kamiónom, ktorý šoféroval. Podľa dostupných informácií motor z ničoho nič zhasol a vozidlo sa tak stalo neovládateľným. V plnej rýchlosti vletel v Novákoch do rieky Nitra. Následky nehody môžu byť viac ako strašné. Do rieky sa totiž dostalo 200 litrov nafty.

Vodič mal obrovské šťastie a vyviazol bez najmenších zranení. Náves však roztrhol nádrž a ekologická havária bola na svete.

Ekologická katastrofa

Kamión vyletel z cesty. Minul stĺp vysokého napätia, dva stromy a zastavil sa až v rieke. Vodič podľa našich informácií tvrdil, že mu zrazu zhasol motor. Kamión nedokázal ovládať a v priebehu pár sekúnd už bol v rieke.

Podľa informácií veliteľa  zásahu HAZZ Prievidza Juraja Mikláša: „Z kamióna vytieklo okolo 200 litrov nafty. Hasiči museli okamžite konať. Na rieke postavili norné steny. Jednu z nich kilometer od nehody a druhú pre istotu v Partizánskom.  Tam sa našťastie nafta nedostala.

Hasiči hodiny zbierali z hladiny naftové škvrny. Hlavu v smútku majú hlavne rybári, v rieke žije množstvo druhov vzácnych rýb. Ak uhynú, prídu tak o státisíce eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy