Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Osemsto eur za mlčanie! Lekára z Demandíc vydierali
Zdielať na

Osemsto eur za mlčanie! Lekára z Demandíc vydierali

Skupina páchateľov sa pokúšala vydierať obvodného lekára z obce Demanice. Vraj mali informácie o tom, že bral úplatky a za svoje mlčanie chceli 800 eur. Doktor sa však rozhodol spolupracovať s políciou...

Vydierači sa chceli obohatiť

Vydierači tvrdili, že lekár dopomáhal ľuďom k invalidným dôchodkom. Mali údajne aj pripravených ľudí, ktorí by ich obvinenie dosvedčili. Konkrétne týchto ľudí malo byť asi až 25!

Aj keď lekár trval na tom, že takéto úplatky nikdy neprijal, muži pritvrdili a začali sa mu vyhrážať. Vraveli, že im musí zaplatiť, aby o celej veci mlčali, lebo ich ľudia budú svedčiť proti nemu.

Lekár vraví, že prežíval veľmi ťažké dni, ale našťastie sa nenechal zlomiť. Rozhodol sa spolupracovať s políciou. Vydieračov zavolal do svojej ordinácie, ale tam už mali na nich vyšetrovatelia pripravenú akciu.

"Levickí kriminalisti oboch mužov zadržali hneď po prevzatí obálky s finančnou hotovosťou,"
potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Lekár: Úplatky som nebral!

Páchatelia možno počítali s tým, že ich obeť nemá čisté svedomie a tak im radšej zaplatí, aby mlčali. Lekár ale trvá na tom, že úplatky nikdy nebral a preto verí, že sa celá vec vyrieši a vinníci budú potrestaní.

Obaja muži boli obvinení zo zločinu vydierania, za ktorí im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 2 až 6 rokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy