Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muža (24) dva dni väznili v garáži. Po dvoch rokoch týrania
Zdielať na

Muža (24) dva dni väznili v garáži. Po dvoch rokoch týrania

Ďalší odhalený prípad bieleho koňa! Dva roky týrania, bitiek, vyhrážok a napokon dva dni väznenia v garáži. To všetko si prežil 24-ročný Róbert, ktorý nabral odvahu a povedal dosť. Prípad ma už v rukách Úrad boja proti organizovanej kriminalite.

Všetko sa začalo koncom roka 2010. Vtedy sa dvaja muži, 35-ročný Igor a jeho o 23 rokov starší komplic stretli s tretím mužom, dnes už obeťou, Róbertom (24). Od tejto doby ho využívali na rôzne praktiky, ako prepisovanie obchodných spoločností, cez ktoré páchali ekonomické trestné činy.

Stačilo!

Obeť ich činov sa ale vzoprela a ďalšie zmluvy a dokumenty podpísať odmietla. Na to Róberta páchatelia vylákali z reštaurácie, násilím vtiahli do auta a uniesli.

Podľa hovorkyne KR PZ Bratislava, Denisy Baloghovej „ho zavliekli do garáže a prikázali, aby sa vyzliekol do spodnej bielizne. Potom ho jeden bil päsťami a druhý na dôraz, že to myslia vážne, ho bil teleskopickým obuškom.“

Dva dni v garáži

Hrozbami a násilím ho priamo na mieste prinútili podpísať ďalšie zmluvy. Následne mu mali zobrať všetky doklady a mobilný telefón a údajne ho nechali v garáži dva dni.

Obaja muži už čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu spáchaného formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Stíhaní sú na slobode.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy