Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Havarované auto bez posádky. Prípadom sa zaoberá kriminálka
Zdielať na

Havarované auto bez posádky. Prípadom sa zaoberá kriminálka

Nie je typické, aby sa dopravnou nehodou zaoberala kriminálka. V prípade z dnešného rána to bolo nevyhnutné. Hasiči našli v bratislavskej Petržalke po havárii prevrátenú Oktáviu, ktorá bola v protismere a bez vodiča. Auto bolo zdemolované, opustené a podľa polície vraj ukradnuté. Všetko je však zrejme inak.

Hasiči, ktorí prišli na petržalskú výpadovku na Panónskej ceste havarované auto bolo prázdne. Vodič nezvládol riadenie a s autom skončil na streche na stredovom deliacom páse. "Lustráciou v policajných evidenciách bolo zistené, že držiteľom vozidla je 21-ročný muž z Bratislavy. Policajti však vo vozidle našli doklady patriace 22-ročnému mužovi z okresu Senec," uviedol hovorca policajného prezídia František Peczár.

Majiteľ krádež nahlásil pol hodinu po nehode

Dopravní policajti tiež zistili, že pol hodinu po nehode nahlásil majiteľ auta jeho krádež auta na oddelení v Rusovciach. Spolu s autom mali zmiznúť aj kamarátove doklady. Oboch mladíkov našli policajti popíjať v Rusovciach. Previezli ich na miesto nehody. "Muži sa na mieste podrobili dychovej skúške, pričom obidve dopadli s pozitívnym výsledkom," povedal Peczár.

Vážne podozrenie, že jeden z nich nadránom šoféroval auto, vytrvalo odmietali. Pred našou kamerou na otázky odmietali odpovedať. Jeden z nich mal dokonca poranenú hlavu.

Dôkazy aj z dispečingu taxislužby

Stopy z auta preto zaistil kriminalistický technik. V aute našli aj čerstvé krvné stopy na čalúnení. Tie bezpochyby patria niekomu, kto bol v čase havárie za volantom. Vzorky stačí už len spárovať. Polícia auto podrobí ešte kriminalisticko - expertíznemu skúmaniu. Kriminálka má podľa našich zistení tiež k dispozícii dôležité informácie z dispečingu istej taxislužby.

"Predmetnou vecou sa teda budú zaberať dopravní policajti v časti dopravnej nehody, ale aj policajti z obvodného oddelenia v časti krádeže motorového vozidla a dokladov," tvrdí Peczár.

Ak vyšetrovanie preukáže, že majiteľ auta alebo jeho kamarát zo Senca inscenovali krádež, pretože sami havarovali a nechali sa taxíkom odviezť do Rusoviec, budú mať čo robiť s krivou výpoveďou ako aj so zahladzovaním stôp po dopravnej nehode. A to by boli mimoriadne priťažujúce okolnosti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy