Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Auto vletelo do divákov, zomrela tehotná žena (†37) a chlapec (†10)!
Zdielať na

Auto vletelo do divákov, zomrela tehotná žena (†37) a chlapec (†10)!

V Novom meste nad Váhom došlo počas pretekov Podjavorinského okruhu k mimoriadne tragickej nehode. Podľa našich informácií vletelo auto do divákov. Zomrela tehotná žena, tri deti sa zranili. Neskôr ťažkým zraneniam podľahol aj 10-ročný chlapec.

Vodič BMW dostal šmyk

Auto v plnej rýchlosti vpálilo do davu divákov. 12. ročník veteránov v uliciach Nového mesta nad Váhom so sebou priniesol hrôzostrašnú nehodu. Päťdesiatštyriročný vodič starého BMW dostal na mokrej vozovke šmyk a vo veľkej rýchlosti vrazil do dvoch rodín, ktoré sledovali preteky z autobusovej zastávky.

"Išli sme za sebou, autá sa nepredbiehali, žiaľ moje auto dostalo šmyk a stalo sa neovládateľným," hovorí o tragédií vodič havarovaného auta František Kováčik.

Na zastávke, i ceste zostalo ležať sedem ľudských tiel - z toho štyri deti a tri dospelé osoby. Kým jedni kričali od bolesti, iní len bezvládne ležali. Na mieste zasahovalo až sedem sanitiek.

Zomrela tehotná žena a chlapček

Najhoršie na tom boli dve mamičky a malý chlapec. Záchranárom sa podarilo dieťaťu a jednej žene obnoviť životné funkcie. Desaťročný chlapček však neskôr v nemocnici ťažkým zraneniam podľahol. Bohužiaľ, na mieste zahynula 37-ročná tehotná Novomeštianka. "Vyskočil som z auta a zachraňoval som tú ženu, ktorá zomrela. Neudržal som ju pri živote," dodáva ďalej vodič havarovaného auta. 

K tejto mimoriadne tragickej udalosti pritom vôbec nemuselo dôjsť. Zrazení diváci totiž na zastávke totiž nemali čo robiť. Vodič, ani hlavný organizátor si to nevedia vysvetliť. "Je mi to ľúto, čo sa stalo. Všade nemôžem byť, nemôžem všetko kontrolovať," povedal na margo sobotňajšej nehody organizátor podujatia Peter Baláž.

Preteky boli zrušené, neuskutoční sa aj zajtrajší program. Dokonca sa špekuluje aj o tom, že tohtoročné preteky boli posledné.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy