Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Odvolanie rektora Policajnej akadémie. Papiere smerujú na podpis prezidentovi
Zdielať na

Odvolanie rektora Policajnej akadémie. Papiere smerujú na podpis prezidentovi

Desať dní po odvolaní rektora policajnej akadémie Václava Krajníka akademickým senátom už smerujú doklady ohľadom jeho definitívneho odvolania do prezidentského paláca na podpis. Podľa našich informácií by sa tak malo stať ešte v pondelok, 23. júla.

Vzdal sa funkcie

Rektor policajnej akadémie Václav Krajník čelí obvineniu až z troch trestných činov - zo zneužitia právomoci verejného činiteľa, z korupcie a porušovania cudzích práv. Stalo sa tak po policajnej razii v akadémii pod názvom Mahony ešte z 29 júna.

Za jeho odvolanie hlasovalo v tajnej voľbe všetkých 17 prítomných členov senátu. Pred tým im ale predseda senátu oznámil, že Krajník poslal ministrovi vnútra list, v ktorom sa vzdal funkcie. "V súčasnosti sa vykonávajú posledné úkony na prepustenie zo služobného pomeru," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová.

Okrem rektora polícia obvinila aj kvestora Igora Schnorrera a vedecko-technického pracovníka. Podľa ministra vnútra okrem kvestora sa ostatní k skutku priznali a popísali aj spôsob a technológiu ako k tomu došlo. Václav Krajník ale priznanie po dvoch dňoch spochybnil.

Krajník skončil v nemocnici

Po prepustení na slobodu totiž skončil Krajník v nemocnici pre ľahkú mozgovú príhodu a následne tvrdil, že počas výsluchu už mal príznaky porážky a ani nevie k čomu sa priznal. V neprospech obvinených ide v tomto prípade podľa polície dostatok silných dôkazov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy