Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
4 000 eur ako hosteska v zahraničí? Nie, Slovenku nútili k prostitúcii
Zdielať na

4 000 eur ako hosteska v zahraničí? Nie, Slovenku nútili k prostitúcii

Agentúra jej ponúkla vysnenú letnú brigádu. Ako hosteska mala Slovenka Zuzana v zahraničí zarobiť neuveriteľných 4000 eur! Nafotila prekrásne, jemne erotické fotografie a... Vtedy agentúra zmenila rétoriku. Fotkami ju začala vydierať a nútiť k prostitúcii s klientmi. Brigáda sa zmenila na peklo...

Luxusná prostitútka

Je tu čas dovoleniek a brigád, nuž a mladí ľudia, medzi nimi mnoho Slovákov neustále sníva o ľahkom zárobku, ku ktorému sa môžu dostať práve prácou v zahraničí. Tento moment je dôležitý pre istý typ ľudí. Obchodníkov s bielym mäsom. Ide o tzv. novodobé otrokárstvo.

"Podľa mňa je hosteska niečo iné," prezradila nám Zuzana, Slovenka, ktorá rovnako naletela. "Viete, to je ako keby ste luxusnú prostitútku robili," vysvetľuje náplň svojej "vysnívanej práce". Podobných ponúk je však plný internet - pri podpisovaní zmluvy a hľadaní práce si dopredu radšej preklepnite hodnovernosť ponuky, zistite referencie o firme.

Volajte na 0800 800 818

Ministerstvo vnútra SR v spolupráci s Medzinárodnou organizáciou pre migráciu Bratislava zriadilo Národnú linku pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi. "Na tomto čísle vám vyškolení pracovníci poskytnú preventívne informácie pred vycestovaním do zahraničia," informovala hovorkyňa rezortu zahraničia Lucia Garajová.

Upozornia vás aj na to, ako páchatelia obchodovania s ľuďmi nadväzujú kontakty s potenciálnymi obeťami, či poradia, čo robiť v prípade, ak sa stanete nebodaj ich obeťou.

Takto sa vyhnite vydieraniu

Oklamali sa pritom nielen Slovenky, ale aj Slováci Slováci zaradení do  programu ochrany obetí obchodovania s ľuďmi. "Za minulý rok bolo do Programu zaradených 31 obetí, z toho 10 bolo vykorisťovaných za účelom nútenej práce," upozorňuje Garajová.

Agentúre, ktorá sprostredkúva prácu v cudzine, nikdy nedávajte intímne fotky ani citlivé údaje. Seriózna brigáda takéto údaje rozhodne nevyžaduje. Môže vás nimi neskôr niekto začať vydierať. Ak ste už v zahraničí, nie je jednoduché brániť sa podobným atakom...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Amanda De Vito/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy