Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opilec zaklincoval Poliakom dovolenku haváriou
Zdielať na

Opilec zaklincoval Poliakom dovolenku haváriou

Päťčlenná rodina z poľského Rzeszówa sa v sobotu večer vracala z dovolenky v Chorvátsku a od domova ich delili už iba dve hodiny cesty, keď do nich narazil na mol opitý vodič. Obe autá zostali po náraze úplne zdemolované.

Nehoda sa stala krátko pred polnocou v obci Chmeľov v Prešovskom okrese. Vodič, ktorý sedel za volantom osobného auta, prešiel do protismeru a narazil do auta idúceho oproti. Viezli sa v ňom piati cestujúci, ktorí sa práve vracali z dovolenky.

Rodina vyviazla bez zranení, opilca 

Náraz bol zrejme poriadne silný. Obe havarované autá boli úplne zničené. Päťčlennej rodine z Poľska sa našťastie nič nestalo. "My sme išli v tom páse a začali sme sa uhýbať, lebo oproti idúci vodič išiel na nás. No, ale nedalo sa mu už vyhnúť a taký je výsledok," povedal účastník nehody.

Vodičovi, ktorý do nich narazil, museli z auta pomáhať hasiči. "Jedna osoba bola zakliesnená vo vozidle, vyslobodili sme ju pomocou hydraulického zariadenia," priblížil veliteľ zásahu HaZZ Prešov Kamil Šoltys.

Málo veru nepil

Štyridsaťročný muž, ktorého vytiahli z auta, bol poriadne opitý. Podľa slov svedkov nehody nevládal ani stáť na nohách. "Dychová skúška na alkohol u vodiča fabie bola pozitívna s výsledkom 1,52 miligramu na liter, čo predstavuje viac ako 3 promile," povedal prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Hrozí mu väzenie

Opitého vodiča s ľahšími zraneniami previezli do prešovskej nemocnice. Pri nehode utrpel viacero povrchových poranení. Napriek odporučenej hospitalizácii z nemocnice odišiel. Teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu hrozí až ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy